Galaţi: „Big Brother” pentru şcoli, de pe urma alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: „Big Brother” pentru şcoli, de pe urma alegerilor
Galaţi: „Big Brother” pentru şcoli, de pe urma alegerilor

Pentru prima dată în istorie, alegerile vor fi supravegheate cu ajutorul unor camere care vor rămâne apoi în proprietatea şcolilor ce găzduiesc secţii de votare

Directorii şcolilor din judeţele Galaţi, Brăila, Buzău şi Focşani au toate motivele să fie mulţumiţi de alegerile din acest an. Autorităţile vor instala camere de supraveghere în sălile de curs unde vor fi secţii de votare, iar dotarea va fi apoi donată şcolilor.

Singura problemă este aceea că „Big Brotherul” trebuie demontat din clasele de curs şi instalat pe holuri, deoarece legea nu permite supravegherea elevilor în timpul orelor prin metode video.

Dacă la Brăila, Focşani şi Buzău sistemul pare să fie pus la punct, în sensul că toate şcolile angrenate în procesul electoral vor primi camere WEB şi softul necesar pentru înregistrarea imaginilor pe hard-discul unui computer, la Galaţi situaţia este diferită.

Se vor folosi câteva Handycam-uri (camere video digitale) care stau în magaziile Inspectoratului Şcolar de vreo doi ani. „
Este vorba despre 66 de aparate de tip «Handycam». Acestea vor fi montate în sălile de clasă în care se organizează secţii de votare”, spune inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă.

Două dintre aceste camere vor fi montate la şcoli din Galaţi, câte una la Tecuci, Bereşti şi Tg. Bujor, iar celelalte în şcolile comunale din judeţ.
 
Imaginile vor ajunge la BEJ

Camerele pot înregistra pe suport digital şi au în dotare câte un card de opt Gb. Materialul înregistrat va fi stocat pe aceste carduri de memorie, apoi transferat pe DVD şi predat preşedintelui secţiei de votare. Acesta îl sigilează într-un plic şi îl predă odată cu buletinele de vot.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite