Brokerul care cântă în două trupe rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Tânărul s-a specializat pe vânzarea de piese pentru avioane, în Belgia, dar pasiunea vieţii sale este muzica, fiind „tobar" în două formaţii muzicale.

I-a plăcut muzica de când era copil.

Băteam în tot ce apucam", ne povesteşte cu umor Răzvan Popa. Tânărul economist a avut o atracţie irezistibilă pentru muzica ritmică. Paradoxal, la 15 ani, a început să studieze chitara clasică şi, timp de trei ani, a încercat să îi pătrundă tainele.

A revenit însă la marea lui dragoste: tobele. Avea să îşi facă debutul cântând la baterie în trupa „Hathor", însă nu înainte de a face dovada polivalenţei sale după ce a cântat la chitară în aceeaşi formaţie. A urmat colaborarea cu trupa „Voyager", iar în prezent este toboşarul formaţiei „789Art". Şi pentru că este un original, Răzvan Popa colaborează şi cu formaţia „Greenish", cântând la chitară bas.

Laureaţi la Festivalul de Muzică „Gaudeamus"

În cazul lui Răzvan şi al formaţiei „789Art" nu vorbim de oameni cu un simplu hobby de weekend, ci de muzicieni profesionişti. Au făcut dovada talentului lor, în urmă cu câteva săptămâni, când au câştigat premiul trei la Festivalul de Muzică Uşoară „Gaudeamus", secţiunea de creaţie.

De asemenea au fost avut şansa de a cânta în deschiderea concertului celebrei trupe Cargo, precum şi la câteva alte evenimente rock organizate la Galaţi. Răzvan şi prietenii săi nu doresc să se oprească aici.

Vrem să scoatem un demo şi apoi un album. Este important să găsim sponsorizare pentru editarea albumului şi lansarea lui", ne explică Răzvan despre una dintre problemele cu care se confruntă formaţia.

Tânărul baterist plănuieşte să îşi deschidă un bar, unde să se cânte doar muzică de calitate. „Detest playback-ul. Voi aduce formaţii care să cânte live doar muzică bună", ne dezvăluie Răzvan visul său.

Îi place să facă bani, dar nu de unul singur

Bateristul a ajuns cunoscut într-un domeniu în care economişti foarte buni au eşuat: brokerajul aeronautic. Răzvan vinde şi cumpără piese de avion şi o face foarte bine.

Stă dovadă faptul că a câştigat un post de broker la o firmă din Belgia. Posibilităţile de afirmare ale unui tânăr peste graniţă sunt infinit mai mari decât cele din ţară, dar Răzvan nu ar pleca în orice condiţii.

Dificultăţile financiare pe care le-a traversat societatea aeronautică l-au obligat să se întoarcă în ţară după doar un an de activitate, dar ar pleca oricând dacă i s-ar oferi posibilitatea.

Familia şi prietenii sunt foarte importanţi pentru el. Atât de importanţi, încât nu ar face pasul fără să îi aibă alături.

Este tentant să mă reîntorc, dar nu singur. Cu o iubită sau cu prietenii, e altceva. Este foarte greu să fii singur", ne explică Răzvan sentimentul care l-a încercat în străinătate.

Ce îi place

Îmi place sinceritatea. Sunt pasionat de muzică, dacă mai era nevoie să spun asta. Pe prietenii mei îi uneşte muzica în primul rând, iar cele mai frumoase momente sunt improvizaţiile pe care le facem la studioul de repetiţie. Cred că fiecare dintre noi trebuie să îşi urmeze pasiunile. Doar în felul acesta poţi ficu adevărat fericit.

Ce nu îi place

Nu îmi place ipocrizia, deci oamenii cu două feţe. Nu îmi place muzica proastă. Mă refer la muzica interpretată prost şi cea scrisă prost. Nu îmi place că, în ţară, trupelor care cântă live rareori li se acordă şansa să se afirme. Oamenii care se ocupă de muzică la noi se gândesc că este mai ieftin să plătească o singură persoană decât o formaţie.

Întrebări şi răspunsuri

Mulţi părinţi îşi îndrumă greşit copii sau nu îi încurajează să-şi urmeze pasiunile.

Cum a fost în cazul tău?

Părinţii m-au susţinut în tot ce am făcut şi mă vor susţine în tot ceea ce voi face, atât financiar, cât şi moral. Şi cu copii mei voi proceda la fel. Îi voi lăsa să aleagă. Dacă vor să se facă fotbalişti, asta e.

Ai putea ajungi vreodată să cânţi singur la tobe, aşa cum se întâmplă cu Ovidiu Lipan Ţăndărică?

Nu m-am gândit să cânt singur deoarece că nu cred că ar avea acelaşi farmec. Îmi place Ovidiu Lipan Ţăndărică, are un talent deosebit, dar cred că o formaţie este altceva. Poţi cânta eventual în duet, dar nu este cazul meu.

Profil

Născut: 5 ianuarie 1985-Galaţi

Studii: Facultatea de Economie „Danubius" din Galaţi, specializarea Economia Comerţului şi Turismului

Stare civilă: necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite