Brăila este azi cartierul general al poliţiştilor din sud-estul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Sub coordonarea unui ofiţer de la IGPR, oamenii legii “periază” oraşul. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Sub coordonarea unui ofiţer de la IGPR, oamenii legii “periază” oraşul. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Oameni ai legii de la IGPR şi IPJ Galaţi, Buzău şi Vrancea vor acţiona la Brăila în misiunea “Municipii în siguranţă”.


Astăzi, până târziu în noapte, Brăila va fi oraşul cu cei mai mulţi poliţişti pe metru pătrat. Ofiţerilor şi agenţilor de poliţie precum  şi jandarmilor brăileni li se vor alătura, spre a acţiona împreună, colegii lor din oraşele vecine Galaţi, Buzău şi Focşani. La comanda operaţiuniunilor se află un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi şeful Poliţiei brăilene.

În cadrul acţiunilor de ordine publică derulate la nivel naţional sub titulatura “Municipii în siguranţă”, poliţiştii şi jandarmii vor acţiona în forţă, “în sistem integrat”, pe raza municipiului Brăila.

Scop precis

“Acţiunea are ca scop prevenirea infracţiunilor de orice natură, depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepselor privative de libertate sau care se sustrag cercetărilor în cauze penale aflate în lucru precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică”, ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Această acţiune este coordonată de către comisarul-şef Tudorel Tudose, din cadrul Direcţiei de Ordine Publică a IGPR, şi comisarul şef Cătălin Chivu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

După ce vor termina de “periat” Brăila, echipele mixte de poliţişti vor continua acţiunea într-un alt municipiu, vizând acelaşi obiectiv: asigurarea siguranţei şi ordinii publice. Din motive lesne de înţeles, numele următorului oraş care urmează a fi „periat” de către poliţiştii din sud-estul ţării nu poate fi precizat.
   


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite