Bolnavii de SIDA sunt în pericol de moarte: "Din luna mai nu vom mai avea medicamente pentru ei!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa a aproape 500 de pacienţi cu HIV-SIDA atârnă de un fir de păr din cauza lipsei banilor pentru tratament. La Brăila, soarta bolnavilor cu HIV- SIDA este în mare cumpănă.

Unii bolnavi sunt pe ultima sută de metri cu medicamentele în timp ce alţii le-au terminat deja. Există riscul ca aceştia din urmă să ajungă la spital, în stare gravă, cu boli asociate şi ca medicamentele administrate până acum să fi fost luate în zadar ca urmare a întreruperii tratamentului”, a declarat dr. Delia Râşnoveanu, coordonator al Programului HIV- SIDA la Brăila. DJSP Brăila are în evidenţă 107 persoane cu HIV- SIDA, din care 87 sub tratament.

La Galaţi, situaţia este similară. „De două luni avem probleme cu banii pentru tratamentul necesar celor 237 de pacienţi cu acest diagnostic. Ceva medicamente mai sunt în stoc, dar în luna mai nu ştiu ce ne vom face. Am mai fost ajutaţi de Institutul Matei Balş”, ne-a declarat Mihaela Imandi, economist la Spitalul de Boli Infecţioanse  

În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică din Vrancea, se află 150 de persoane infectate cu HIV, din care 149 figurează ca beneficiare ale tratamentului. Pentru acestea nu mai există medicamente de două săptămâni.

Surprinzător, la Buzău nu sunt probleme. Potrivit doctoriţei Elena Damian, de la Spitalul de Boli Infecţioase, toţi cei 92 de pacienţi au medicamentele necesare pentru tratament. Mai mult, în urmă cu trei zile, Casa de Asigurări a virat încă 100.000 de lei pentru bolnavii HIV-SIDA.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite