Galaţi: “Nu am vrut să-l ucid pe Bogdan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: “Nu am vrut să-l ucid pe Bogdan”
Galaţi: “Nu am vrut să-l ucid pe Bogdan”

Marius Drăgan, tânărul care l-a omorât pe Bogdan Vătămanu, le-a declarat judecătorilor că a fost provocat de victimă şi a reacţionat spontan, lovind-o cu un cuţit în zona stomacului.

Agresorul a rupt tăcerea în instanţă şi a prezentat propria versiune asupra incidentului petrecut în seara zilei de 2 septembrie 2009 pe strada dr. Nicolae Alexandrescu.

Marius Drăgan a declarat că nu a avut nic un moment intenţia să-l ucidă pe Bogdan Vătămanu, pe care îl cunoştea doar din vedere.

 “Au existat iniţial două grupuri de tineri, care ulterior s-au despărţit. Marius Drăgan a mers în zona unde locuia victima pentru a rezolva o dispută cu un alt tânăr pe nume Robert. Când a ajuns în zonă, Bogdan Vătămanu le-ar fi spus “vă fac pe toţi” şi s-ar fi fi repezit la ei. Atunci Marius Drăgan l-a lovit cu un “fluturaş”, dar nu a vrut să îl omoare. A fost o reacţie la gestul victimei”, ne-a declarat avocatul agresorului, Gigel Potrivitu.
Conform aceleiaşi surse, victima se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice, lucru consemnat în raportul toxicologic iar apărătorul lui Marius Drăgan explică astfel reacţia victimei faţă de grupul de persoane care veniseră să-i ceară socoteală lui Robert.

Reamintim că Bogdan Vătămanu (22 de ani) a fost înjunghiat mortal miercuri seară în apropierea locuinţei sale, pe strada dr. Nicolae Alexandrescu, după ce i-a luat apărarea prietenului său în faţa unui grup de 20 de persoane.

Martorii care au asistat la incident susţin că Bogdan i-a luat apărarea amicului său, dar un băiat din grup a scos un cuţit şi l-a lovit în stomac. Într-o încercare disperată de a-şi salva viaţa, tânărul s-a târât până la o maşină din apropiere şi a lovit-o cu intenţia de-a declanşa alarma.

Ulterior, proprietarul care a coborâse să vadă ce se întâmplă, a anunţat Ambulanţa, dar a fost prea târziu. Victima a decedat la spital din cauza sângerării masive. Bogdan abia se întorsese acasă din Spania, unde lucrase două luni în construcţii. În România se ocupa cu amenajările interioare. În cazul în care va fi găsit vinovat de omor calificat. Marius Drăgan riscă să stea după gratii până la 25 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite