Boc şi Blaga merg la sinistraţii din Brăila, Galaţi şi Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Boc a prezentat echipele miniştrilor care vor merge în teritoriu în judeţele afectate de inundaţii, astfel că el va merge alături de Vasile Blaga şi de Laszlo Borbely în Brăila, Galaţi şi Tulcea, Elena Udrea şi Radu Berceanu vor merge la Suceava şi Botoşani, iar Adriean Videanu în Neamţ.

"Miniştrii vor pleca de mâine în teritoriu spre a fi prezenţi acolo unde este nevoie de a lua decizii şi de a sprijini autorităţile locale", a declarat premierul, la finalul unei şedinţe de Guvern care a durat nouă ore.

El a spus că va merge în Brăila, Galaţi şi Tulcea alături de Vasile Blaga şi Laszlo Borbely. La Suceava şi Botoşani vor merge Radu Berceanu şi Elena Udrea, iar la Neamţ Adriean Videanu. De asemenea, Cătălin Predoiu va merge vineri în Bacău, iar Mihail Dumitru în Iaşi.

Primul-ministru a anunţat că s-a aprobat în Guvern acordarea unor ajutoare de înmormântare în valoare de 50 milioane lei vechi şi s-a decis alocarea de produse de primă necesitate: pături, apă, conserve, carburanţi, o parte din acestea ajungând deja la beneficiari.

"Prioritatea majoră a Guvernului şi a autorităţilor locale este salvarea vieţilor omeneşti", a declarat şeful Executivului, reiterând că până acum s-au înregistrat 22 de victime ale inundaţiilor. Boc a făcut apel la populaţie să colaboreze cu autorităţile statului şi să nu se opună evacuării, adăugând că deşi îi înţelege pe cei care rămân să-şi apere bunurile, salvarea vieţilor lor este mai importantă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite