În atenţia gurmanzilor: Versuri de ciocolată de ziua mondială a poeziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va fi ornat unul dintre cele 10 torturi. Foto: Bogdan Nistor
Aşa va fi ornat unul dintre cele 10 torturi. Foto: Bogdan Nistor

De ziua mondială a poeziei, 10 torturi vor fi ornate cu napolitană tip waffa pe care se vor imprima texte poetice cu cerneluri comestibile.

Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi va organiza duminică, de Ziua Mondială a Poeziei concertul „Blues Poems”. Nu vor lipsi Mike Godoroja & Blue Spirit şi poetul Dan Mircea Cipariu. După concert, publicul va fi invitat la o felie de tort.

„Pe cele 10 torturi vor fi scanate poeme ale unor poeţi români din generaţii şi geografii literare diferite: Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Florina Zaharia, Dan Mircea Cipariu, Traian T.Coşovei, Gellu Dorian, Şerban Foarţă, Bogdan O. Popescu, A.G.Secară şi Robert Şerban. E un mod spectacular de a atrage atenţia asupra sărbătoritei: peozia”, a precizat Florina Zaharia, organizatoarea acestui eveniment.

Personalitatea artistica nonconformista a poetului Dan Mircea Cipariu va fi învăluită de blues - muzica promovata de aproape 20 ani de catre Mike Godoroja si Blue Spirit. Poetul Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, spune că organizatorii vor să arate publicului că pe timp de criză ne putem hrăni şi cu muzică şi poezie.

“Bluesul şi poezia trec, astfel, peste criza economică şi amândouă ne propun o călătorie spre Interior şi spre un altfel de a înţelege lumea în care trăim. O călătorie care să hrănească tot ceea ce ne aparţine ascuns ori la bună vedere. Şi nu întâmplător sărbătorim Poezia la Galaţi! Aici am găsit o Dunăre de trăiri şi sentimente în care chiar şi cel cu inima de piatră poate intra şi se poate petrece pentru a găsi luminile din adâncuri”.

La rândul lui Mike Godoroja a ţinut să precizeze că „Blues Poems” nu este un show care să facă audienţă cu orice preţ.

„Blues Poems face audienţă cu un preţ special care poate fi plătit de către orice doritor de altceva. Este aşteptat la acest festin toţi cei care au păreri personale”, a mărturisit cunoscutul interpret Mike Godoroja. Spectacolul de duminică va începe la ora 19.00, la Hotel Mercur, pe Faleză.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite