Orădenii de la Blackbeers aduc dansul şi muzica irlandeză la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care vor veni miercuri, de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Muzical din Galaţi, vor păşi în lumea mirifică a culturii irlandeze tradiţionale, alături de trupele Blackbeers, Shannon Ceili Band şi Irish Way

Concertul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, intrarea fiind liberă.

Trupa Blackbeers şi-a început activitatea cântând muzică tradiţională irlandeză într-un format acustic. Din anul 2005 abordează genul celtic-rock şi, după o întrerupere de 2 ani, timp în care şi-a mutat reşedinţa în Bucureşti, trupa reapare pe scenă în 2010, cu ocazia Zilei Irlandei, într-o componenţă aproape nouă, de data aceasta într-o manieră de Celtic/Irish rock şi influenţe punk.

Cea de+a doua trupa - Shannon Ceili Band a fost înfiinţată în anul 2006. Componenţa trupei nu este una stabilă aşa cum de altfel se întâmplă în majortatea formaţiilor de muzică tradiţională, putând varia în funcţie de eveniment sau timpul disponibil al membrilor.

În fine, cea de-a treia trupă care vine miercuri la Galaţi este Irish Way. Trupa a luat fiinţă atunci când nouă români talentaţi şi-au unit pasiunea pentru dansul irlandez cu ambiţia de a aduce această formă de artă pe scenele şi în localurile din România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite