Bine de ştiut: Vineri este ultima zi pentru cererile de debranșare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care doresc să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare trebuie să ştie că vineri, 13 august, este ultima zi când o mai pot face.  Debranşarea ilegală de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică a utilizatorului sau a consumatorului de energie temică se sancţionează cu amenda de la 500 la 1.000 lei.

Pentru  a obţine avizul de debranşare aveţi nevoie de următoarele acte:

-  cerere din partea asociaţiei de proprietari în care se va specifica suprafaţa radiantă a condominiului (blocului n.n) şi suprafata radiantă din uscătoare, separat pentru fiecare scară (se depune la Registratura societatii – str. Crizantemelor nr. 6);

-  acordul de la SC Proiect S.A Galaţi, în calitate de proiectant general, situat pe strada Navelor (etaj 7);

-  tabel cu acordul locatarilor din fiecare scară, pentru deconectarea corpurilor radiante din uscătorii, holuri de acces-casa scărilor;

-  referat tehnic de specialitate, se obţine de la SC Apaterm, str. Crizantemelor nr. 6,  ghişeu Avize;

- documentaţie tehnică întocmită de un proiectant despecialitate autorizat (conform art.238, lit.c) si art.246, lit.g)  din regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică aprobat prin hotărârea Consiliului Local Galati nr. 167/2008). Toată documentaţia costă 350 lei, iar pentru fiecare calorifer se plătesc 25 de lei.

Sigilarea caloriferelor se face obligatoriu de către angajaţii societăţii Apaterm. Debranşarea ilegală de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică a utilizatorului sau a consumatorului de energie temică se sancţionează cu amenda de la 500 la 1.000 lei.

„Pentru a evita consecinţele neplăcute datorate deconectarilor ilegale, solicitanţii sunt rugaţi să procedeze la demararea procedurilor în vederea deconectării de la sistemul centralizat de încalzire, până la data mai sus menţionată”, a spus directorul Apaterm, George Cubasa.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite