UPDATE/ Bilanţul inundaţiilor de la Galaţi: 300 case sub ape şi 250 de persoane evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a ploilor torenţiale căzute în seara zilei de miercuri şi în noaptea dintre miercuri şi joi, au fost inundate 300 de locuinţe din municipiul Galaţi, cât şi opt străzi din cartierul Valea Oraşului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta a fost solicitat pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea efectelor inundaţiilor din Cartierul Valea Oraşului, precum şi în alte locaţii din municipiul Galaţi.

CITEŞTE

Un cartier din Galaţi a fost complet inundat. Oamenii ajung la spital cu barca (GALERIE FOTO)

Ca urmare a depăşirii debitului de captare a canalizarilor s-a produs acumularea unor mari cantităţi de apă pluvială având ca efect inundarea un numar de 300 de case şi gospodării din cartierul Valea oraşului aferente strazilor: strada Moruzzi, strada Griviţei, strada Farului, strada Apollon, strada Cezar Boliac, strada Tăuni, strada Dacului; - a fost inundat subsolul locuinţei din str. Arieşului nr. 19; - subsolul de la Hotelul Dunărea; - subsolul de la Facultatea Danubius; - demisolul din Complexul Tiglina I.

In cartierul Barboşi au fost inundate trei gospodării ( strada George Bacovia nr. 18, strada Lunca Siretului nr 18 si 25 ) şi un depozit.

"În prezent se acţionează pentru evacuarea apei din imobilele situate în cartierele Valea Orasului şi Barbosi, pe strada Lunca Siretului. În celelalte locaţii, menţionate mai sus, a fost finalizată intervenţia pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. Au fost evacuate un număr de 250 de persoane din zonele inundate", a explicat Eugen Chiriţă, ofiţer relaţii publice de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

La aceste intervenţii lucreaza: 8 ofiţeri; 21 subofiţeri; 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 3 motopompe remorcabile şi 3 bărci pneumatice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite