„Big Brother” la Bacalaureat. Noile camere de supraveghere au impus o tăcere ca la mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectul camerelor video a fost cel scontat: candidaţii au păstrat liniştea ca la mănăstire. În cadrul unui proiect pilot, organizatorii Bacalaureatului au vrut să vadă ce fel se desfăşoară un examen monitorizat video.

Nu mai puţin de 47 de camere video au supravegheat vineri ultima probă a Bacalaureatului de la Galaţi. Monitorizarea s-a facut în trei centre pilot: Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu, Colegiul Dumitru Moţoc şi Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci.

Monitorizare după sondaj

Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi a decis să monitorizeze examenul de Bacalaureat din această toamnă după ce a realizat un sondaj printre elevi, din care a reieşit că problemele cele mai mari apar la supraveghere.

Camerele au fost montate în spatele claselor, iar imaginile sunt captate şi stocate pe unităţi hardware.

„A fost o linişte deplină, ca la mănăstire. Nimeni nu întorcea capul, nimeni nu şuşotea. Eu zic că totul a fost bine", spune preşedintele comisiei de bacalaureat, Onuţ Atanasiu.

Dascălii supraveghetori sunt şi ei de acord că aceste camere sunt folositoare.
„Ne simţim în siguranţă, pentru că prea s-a vorbit despre faptul că supraveghetorii îşi iau şpăgi mari de la elevi. Acum, dacă există reclamaţii, se poate viziona filmarea şi totul este pe faţă", spune Catia Grosu, una dintre supraveghetoarele de la Şcoala nr.2 din Galaţi.

Elevii nu sunt însă foarte încântaţi. „N-am putut să vorbesc cu nimeni, mai rău ca-n armată", spune ofuscat unul dintre candidaţii care a susţinut Bac-ul la Colegiul Pedagogic.

„Noi vom analiza aceste imagini şi vom vedea dacă au fost probleme. Dar ceea ce pot să vă spun este faptul că elevii au fost foarte liniştiţi, pentru că se ştiau filmaţi", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Acesta mai spune că vor fi comparate şi rezultatele la Bacalaureatul de vară cu cele din toamnă obţinute de elevii şcolilor monitorizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite