Big-Brother Bacalaureat 2011 - Atenţie se filmează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii prinşi copiind sunt excluşi automat din examen pentru următorii doi ani.Anul acesta, „examenul maturităţii” se va derula în perioada 23 mai - 8 iulie. Sesiunea august-septembrie va începe încă din iulie cu înscrierea candidaţilor şi se va termina pe 7 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Cineva glumea la un moment dat spunând că la Vama Galaţi nu s-au făcut arestări, aşa cum s-a întâmplat la alte puncte de frontieră din ţară pentru că sunt luaţi în vizor profesorii supraveghetori de la Bacalaureat. Gluma chiar se îngroasă şi autorităţile şcolare gălăţene au pregătit pentru Bacalaureatul din acest an, care începe în mai puţin de două luni, un „teren” complet monitorizat.

„Nu ne mai putem permite să lăsăm la voia sorţii acest examen. Cine îşi închipuie că mai merge să fraudeze, într-un mod sau altul Bacalaureatul din acest an, se înşală amarnic”, ameninţă inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă.

El le-a pregătit elevilor şi profesorilor care vor supraveghea la examenul din iulie camere de supraveghere pentru toate sălile.

„Vom avea imagini şi sunet din toate sălile de examen astfel încât acolo unde există suspiciunea de fraudă să poată fi puse la dispoziţia organelor de anchetă imagini de la întreg examenul”, mai spune inspectorul general.

Nici pentru liceenii prinşi copiind viitorul nu sună foarte bine! Cine va fi prins, va fi  „omis” de la examenul de Bacalaureat pentru următorii doi ani. În plus, notele obţinute la probele anterioare, dacă a susţinut vreuna, vor fi anulate, astfel încât, peste doi ani, când va avea dreptul să revină în examen, va trebui să o ia de la zero.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite