Galaţi: Biblioteca din gară – paradisul informaţiilor turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Biblioteca din gară – paradisul informaţiilor turistice
Galaţi: Biblioteca din gară – paradisul informaţiilor turistice

Călătorii care nu vor cărţi de citit, solicită informaţii despre traseele turistice din zonă. 3000 de cărţi şi documente multimedia (CD-uri) stau la dispoziţia călătorilor dar şi gălăţenilor dar şi gălăţenilor care locuiesc în zonă. În plus biblioteca ofera şi acces gratuit la internet.

Printre buticuri şi chioşcuri de ziare,  pe care le găseşti, de regulă, într-o gară mare ca a noastră, de vreo două luni, şi-a făcut apariţia şi o bibliotecă. De fapt, este o sucursală a Bibliotecii VA Urechia, care poartă numele poetului basarabean Grigore Vieru. Bibliotecarii spun că rolul ei este acela de a acoperi în special nevoia de carte pentru călători, dar nu sunt refuzate nici cererile gălăţenilor care locuies în zonă. “Între două trenuri, oamenii pot să citească o carte sau diferite publicaţii periodice şi chiar pot naviga pe internet”, ne-a informat Celozena Diaconu, responsabilul filialei din gară.

Biblioteca – centru de informare tuiristică

Biblioteca este dotată cu un fond de carte de peste 3.000 de volume, în care sunt incluse şi documentele multimedia. Pentru că spaţiul le permite, responsabilii de filială pot organiza oricând expoziţii permanente sau lansări de carte. Mai mult, apar din ce în ce mai multe solicitări de hărţi cu traseele turistice din zonă. “Tocmai de aceea, ne-am decis să organizăm aici un punct de informare. Mulţi vin şi ne întreabă despre trasee. Mai sunt şi turiştii străini, care, dacă nu găsesc în hărţile tipărite, caută pe internet destinaţiile dorite”, mai spune şeful filialei. De multe ori, turiştii străini nu ştiu niciun cuvânt românesc, aşa că dna Diaconu trebuie să traducă din mai multe limbi.

De la beletristică, la Legis!

Biblioteca “Grigore Vieru” are foarte multe volume de beletristică, dar nu duce lipsă de cărţi specializate, dedicate avocaţilor sau economiştilor.  „Avem şi o colaborare cu OSIM, care ne aduce aici cele mai noi reglementări în materie de invenţii şi mărci. Mai avem şi o serie întreagă de volume din Enciclopedia familiei, dar putem oferi şi detalii despre accesarea fondurilor europene. Dacă nu găsesc la noi ceea ce le este necesar, solicitanţii pot apela la serviciul de rezervare a documentelor de la sediul central al bibliotecii”, ne-a mai spus Celozena Diaconu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite