Galaţi: În timp ce descoperă computerul, Bianca visează la avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A opta băncuţă din clasa de copii superdotaţi  de la Şcoala   numărul 2 din Galaţi a fost ocupată de Bianca Lavinia Stoica. Are 11 ani şi jumătate şi vine din comuna

A opta băncuţă din clasa de copii superdotaţi  de la Şcoala   numărul 2 din Galaţi a fost ocupată de Bianca Lavinia Stoica. Are 11 ani şi jumătate şi vine din comuna Griviţa. A aflat despre posibilitatea de a studia la oraş, de la directorul şcolii. “Acesta le-a spus părinţilor mei despre posibilitatea ca eu să merg la oraş, la studii. Mama nu prea a fost de acord, dar tata a convins-o repede că este mai bine pentru mine”, povesteşte fata.

Îi place dreptatea şi vrea să fie avocat

Pentru un copil venit de la ţară, prima impresie negativă de la oraş a fost aglomeraţia şi gălăgia. “M-am obişnuit repede însă cu ele”, mărturiseşte fata. Visul ei este să devină avocat. “Îmi place să fac dreptate. Mi-am împăcat de multe ori prietenii. Bunicul meu mi-a spus că aş putea deveni judecător”, spune Bianca.

Este pasionată de desenele animate şi îi place foarte mult să se joace cu colegele ei. Încă nu o atrage calculatorul. “Asta pentru că încă nu l-am descoperit”, mărturiseşte puţin ruşinată fata. Materiile sale preferate sunt franceza şi geografia. Îi place să deseneze sau să picteze, dar nu din cărţile de colorat, ci direct pe planşe albe.

Nu se dă în lături de la o partidă de handbal şi spune că ar fi încântată dacă ar fi cooptată în echipa şcolii. Deocamdată nu-i este foarte dor de părinţi, dar este convinsă că i se va face în curând. “ Oricum, cred că o să merg săptămânal acasă”, a adăugat Bianca.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite