Beneficiarii de drepturi de autor - batjocoriţi de autorităţi la Galaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Casa de Pensii şi la AJOFM, funcţionarii de la ghişeu habar nu au ce prevede legea şi impun reguli arbitrare şi abuzive. Oamenii veniţi să depună declaraţiile sunt într-o stare de confuzie şi agitare.

Liniştea de ieri de la sediul celor două instituţii implicate în colectarea declaraţiilor şi a impozitelor - AJOFM şi CJPAS - a fost înlocuită azi de o stare de tensiune şi de nervi. S-au format cozi impresionante, iar confuzia este cuvântul de ordine.

Citeşte şi:

Bătaie de joc la cozile de la plata taxelor

AICI GĂSEŞTI FORMULARELE NECESARE PENTRU DECLARAŢIILE CE TREBUIE DEPUSE

Absolut exasperant este că, din câte ne-am dat seama la faţa locului, angajaţii celor două instituţii habar nu au ce zice legea. Deşi în normele legale se spune că beneficiarii de venituri din drepturi de autor trebuie să aducă doar declaraţia pe propria răspundere, în două exemplare, în ambele locuri se cer şi dosare cu şină şi copii după cartea de identitate.Nu o copie ci nu mai puţin de PATRU!

La primele ore ale dimineţii, funcţionarii au pretins chiar şi copii după contractele pe drepturi de autor (cerere ABSOLUT ABUZIVĂ, câtă vreme declaraţia se depune pe propria răspundere, conform legii), dar au renunţat la idee la presiunea publicului. care, între noi fie vorba, ştia mai bine legea decât funcţionarii statului, plătiţi din bani publici.

Mai mult decât atât, la Casa de Pensii funcţionarii refuză să ţină cont de deducerea (exceptarea) de 20 la sută din venituri şi solicită contribuţia de 10,5 la sută pentru întreaga sumă încasată de beneficiarul de drepturi de autor. Mai mult decât atât, se cere contribuţie pentru SUMA BRUTĂ, ceea ce înseamnă că gălăţenii plătesc contribuţie obligatorie la Casa de Pensii şi pentru impozitul pe venit!

Adică statul ia impozit pe impozit, situaţie absolut ABERANTĂ ŞI REVOLTĂTOARE, care arată că sistemul fiscal din România este un adevărat dezastru!

Este de remarcat şi faptul că formularele anexate la normele metodologice de aplicare a Ordonanţei 58 NU sunt considerate bune de cei de la Galaţi, care au alt tip de formulare!

În fine, la niciuna dintre instituţiile care încasează aceşti bani nu ni s-a putut explica în ce măsură contribuţiile vor intra într-o bază de date clară şi vor fi luate în considerare la stabilirea pensiei. Cu alte cuvinte, toată această batjocură are loc pe timpul nostru şi pe banii noştri, ai contribuabililor de bună credinţă!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite