Bebeluşii din Galaţi au rămas fără lapte praf de patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-născuţii din judeţul Galaţi n-au mai beneficiat de lapte praf gratuit, din partea statului, din aprilie 2011, de când s-a schimbat modalitatea de achiziţie a acestui aliment. De refacearea stocurilor nu se mai ocupă Ministerul Sănătăţii, ci Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

„Ne-au alocat destul de târziu banii pentru lapte praf. De cum am primit fila de buget, am iniţiat procedura de achiziţie, care este de lungă durată pentru că se organizează o licitaţie. Deocamdată, nu am primit plângeri din partea mamelor",a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei. El promite că în luna august, acest gol va fi acoperit.

Pe de altă parte, numărul bebeluşilor care vor primi lapte praf a fost micşorat de la 1.000 , la 600. Asta pentru că responsabilii din Sănătate au modificat criteriile de acordare a alimentului.

„Din experienţa mea ca medic, am constatat că nu toţi copiii erau într-o nevoie acută. Existau şi mame care mai refuzau să dea copilului sân, având garanţia că există lapte praf. Noi încercăm totuşi să promovăm alăptatul pe cale naturală", a adăugat Boldea.


Copiii subponderali care ating o greutate normală vor înceta să mai primească de lapte praf. Beneficiari vor rămâne, ca şi până acum, copiii rămaşi orfani, cei proveniţi din mame cu afecţiuni gen tuberculoză, HIV/SIDA, sau care urmează tratamente cu imunosupresoare sau preparatul Prednison.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite