Beatrice Axinte este campioană de dans sportiv la nouă ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este dansatoare profesionistă într-un club de dans sportiv gălăţean. Visează să ajungă să danseze în competiţii internaţionale de anvergură.

Pasiunea lui Beatrice pentru dans a crescut odată cu performanţele sale. Drumul artistic a început la vârsta de numai patru anişori, la Clubul Sportiv „Acanta" din Galaţi. Primii paşi în dans i-a făcut sub îndrumarea instructoarei Adriana Iftimier. Mai târziu s-a antrenat cu antrenorii Oxana şi Vitali Polivenco.

„Înainte de primele concursuri, aveam emoţii foarte mari, însă acum au mai scăzut pentru că m-am obişnuit cu apariţiile pe scenă. Am participat la multe concursuri de dans , emisiuni TV, spectacole, evenimente. Ca să ajung la acest nivel am fost ajutată foarte mult de părinţi, de bunici, de doamna învăţătoare şi de antrenorii de dans", povesteşte Beatrice.

Un palmares impresionant

În decursul a cinci ani de dans sportiv, Beatrice a reuşit să adune numeroase diplome de la competiţii naţionale importante. Amintim locul V (categoria H, 6-9 ani, Cupa Phoenix 2009), locul IV (categoria H, 6-9 ani), locul IV (categoria de dans E, 6-9 ani, Asociaţia Club de Dans Sportiv „Style Dance") şi diploma de excelenţă cu ocazia sărbătorii "Zilele Zaclăului"

Beatrice are rezultate remarcabile şi la şcoală. A obţinut diploma de excelenţă din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr.11 „Mihail Sadoveanu" pentru rezultatele foarte bune la matematică şi limba română în cursul anului şcolar 2009/2010, premiul I, cu calificativul „Excelent", la concursul „Poveştile cangurului" în 2010, locul I pentru rezultatul obţinut la concursul naţional de evaluare la limba română şi medalia de aur, locul I la Concursul Naţional de Evaluare în Educaţie la Matematică , Locul II la concursul „Cangurul matematician 2010".

„Pot spune tuturor celor care citesc ziarul acesta că şcoala şi sportul se pot împleti armonios şi poţi reuşi atunci când iţi doreşti. Trebuie doar să munceşti mult, să fii disciplinat şi să ai o mare ambiţie", spune mica dansatoare.

Peste câţiva ani îşi doreşte să devină o bună dansatoare şi să studieze medicina în străinătate. „Îmi doresc să devin medic, să vindec şi să salvez oamenii. De asemenea, visez să dansez în competiţii internaţionale, în luptă cu cei mai mari dansatori", spune Beatrice.

Momentele cele mai frumoase de care îţi aminteşte cu drag sunt cele de la sfârşitul clasei a- II-a, de la finalele concursurilor de dans, dar şi concediul petrecut în Turcia alături de cei dragi.
În timpul liber, Beatrice iubeşte să facă fotografii, să călătorească şi să meargă la cumpărături cu mama ei.

Cui datorezi succesul tău ?

„Mulţumesc părinţilor mei pe care îi iubesc foarte mult, bunicilor, rudelor şi celor care ma ajută ca visul meu sa devină realitate. Mulţumesc fratelui meu care mă suportă când sunt imposibilă. Mulţumesc, de asemenea, doamnei mele învăţătoare care m-a ajutat să dezleg tainele învăţăturii, m-a determinat să fiu ambiţioasă atât la şcoala, cat şi în sportul pe care-l fac cu atâta pasiune si bucurie".

În ce crezi?

„Cred în Moş Crăciun, în părinţii şi bunicii mei şi în doamna învăţătoare Mărioara Manolache, care îmi este foarte dragă, dar şi în partenerul meu de dans, Răzvan Manolache".

Ce-i place?
„Cel mai mult îmi place dansul sportiv, desigur. Îmi place să particip la concursuri pe diferite discipline şcolare, îmi plac pastele cu sos, patinajul, emisiunile cu Hannah Montana, muzica clasică şi poezia".

Ce nu-i place?
„Nu-mi place să merg la stomatolog. Mă trec fiori numai cât mă gândesc la asta. Nu-mi place ciulamaua şi nici muzica rock. De asemenea, nu-mi plac personajele negative din poveşti şi încerc pe cât posibil să evit prietenii prefăcuţi".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite