Bătrânii se gândesc să intre în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, a declarat că este posibil ca o parte din membrii organizaţiei pe care o reprezintă să intre în greva foamei pentru a-şi apăra drepturile. Dacă nu vor intra în greva foamei, pensionarii gălăţeni se vor lega cu lanţuri de arborii din parcul bucureştean Izvor pentru a-şi apăra drepturile

Intenţia guvernului de a diminua pensiile bătrânilor îi aduce pe aceştia în situaţia de a compara condiţiile de viaţă din România cu cele din lagărul nazist de exterminare a evreilor de la Auschwitz.


„Aici nu se mai poate trăi, parcă suntem la Auschwitz. Eu deja sunt hotărât să intru în greva, să-mi risc sănătatea. O să mă consult şi cu colegii de la alianţa şi, dacă sunt de acord vom intra în grevă. Eu unul sunt dispus să-mi risc sănătatea pentru că altfel nu se mai poate", a explicat Toader Cristea.

Dacă nu vor intra în greva foamei, pensionarii sunt totuşi hotărâţi să ajungă în Bucureşti, în parcul Izvor unde se vor lega cu lanţuri de copacii din parcul bucureştean.


Principalele nemulţumiri care îi fac pe pensionari să intre în greva foamei sunt cele referitoare la diminuare pensiei cu 15% şi introducerea coplăţii pentru serviciile medicale.


Potrivit proiectului Ministerului Sănătăţii cu privire la tichetul de sănătate, sistemul care are la bază contribuţia personală a fiecărui pacient în parte este prezent atât în ţările din Europa de Vest, cât şi în cele din Europa de Est.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite