DEZVĂLUIRI Încrengătura de interese a clanului Batog. În jurul lor gravitează politicieni şi oameni de afaceri importanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile controversate prezentate în această investigaţie jurnalistică au şi ramificaţii mai puţin aşteptate. Respectiv, soţii Batog au legături de afaceri interesante cu o serie de oameni puternici din oraş, fie din economie, fie din mediul politic.

Potrivit datelor pe care le-am obţinut, pe cale oficială, de la Oficiul Registrului Comerţului, cei doi mai apar în cel puţin patru firme. Severus Emanuil Batog este administrator la DINAMIC IMPEX SRL (J17/2801/1993) , aflată în întrerupere temporara de activitate, dar şi la BIOFULLCAR SRL (J17/2025/2006 - unde este asociat cu Ilie Gheţu, fostul candidat al Partidului Pensionarilor, în 2008, la Parlamentul României).

Alina Gabriela Batog este asociat la INTEROMEGA IFN SA (J17/1559/2003), DINAMIC IMPEX SRL (J17/2801/1993) şi OPERATIONAL CONSULT ECONOMY SRL (J17/406/2004).

Foarte interesantă este povestea firmei INTEROMEGA IFN SA (specializată în împrumuturi nebancare). Lista asociaţilor iniţiali este plină de „Batogi": Severus, Alina (fost soţie a lui Severus), Ovidiu (tatăl lui Severus - care este în prezent preşedintele CA), Alexandra (sora lui Severus), Virgiliu (unchiul lui Severus) şi Neculai. Lor li se adaugă Mihail Serescu (din Constanţa - fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, sub Traian Băsescu!), Ionescu Gabriela (din Galaţi - membră în consiliul de conducere al Uniunii Femeilor de Afaceri din România), Ion Stavarache (din Bucureşti), Petru Bujeniţă (din Constanţa), Ion Dumitru Rotaru (din Galaţi) şi Octav Mănăilă (din Galaţi).

Acest din urmă om de afaceri este puntea de legătură către alte persoane importante, fiind asociat, la un moment dat, în grupul Union Stell, cu deputatul PSD Florin Pâslaru, cu Ciprian Dediu (fost şef al Agenţiei regionale de Mediu Galaţi) şi cu Stejărel Luigi Damian (acţionar la TV Galaţi).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite