Galaţi: Bătaia este principalul motiv de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Bătaia este principalul motiv de divorţ
Galaţi: Bătaia este principalul motiv de divorţ

Din analiza a peste 200 de dosare de divorţ înregistrate la Judecătoria Galaţi în 2009, a reieşit că violenţa conjugală este motivul pe care cuplurile îl invocă cel mai des în instanţă

Din analiza a peste 200 de dosare de divorţ înregistrate la Judecătoria Galaţi în 2009, a reieşit că violenţa conjugală este motivul pe care cuplurile îl invocă cel mai des în instanţă la procesele de divorţ.

Situaţia este reflectată  şi de cazurile penale instrumentate de Parchet. În ultima săptămână, au fost trimişi în judecată un bărbat care şi-a dat nevasta cu capul de noptieră până a omorât-o şi o mamă care şi-a înjunghiat fiul pentru că mai avea puţin şi îşi omora fratele în bătaie.

„Indubitabil,  violenţa în familie este una din principalele cauze care duc la divorţ”, ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Galaţi, judecătoarea Diana Oancea.

Paradoxal este faptul că, deşi au avut de suferit fizic de pe urma convieţuirii cu partenerii de viaţă, femeile acceptă ca desfacerea căsătoriei să se realizeze din vina ambilor soţi.

Cheltuielile efectuate cu citarea martorilor şi administrarea probelor sunt astfel eliminate, iar reprezentantele sexului slab acceptă compromisul pentru a scăpa mai repede de căsnicie.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite