Galaţi: Basarabenii fug pe capete din propria ţară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 dintre cei ce încercau să intre ilegal în România au fost prinşi la graniţă, în acest an, de poliţiştii de frontieră gălăţeni

De la începutul anului, peste 1000 de basarabeni au fost prinşi trecând ilegal frontiera în zona judeţului Galaţi. Mai bine de două treimi dintre fugari intenţionau să lucre ca zilieri)la cukles legume, cartofi, porumb sau struguri) la fermele din lunca Brateşului. Restul, intenţionau să folosească ţara noastră ca punct de tranzit către occident.

În ultima săptămână, politiştii de frontieră de la Galaţi au descoperit şi reţinut în zona de responsabilitate zece cetăţeni din Republica Moldova care trecuseră ilegal frontiera de stat a României.Toate cele zece persoane au trecut ilegal frontiera prin traversarea înot a râului Prut şi doreau să ajungă în Italia sau în România pentru a-şi gasi locuri de muncă.

Vineri,  la Rogojeni , au fost prinşi şi retrimişi în ţara natală patru tineri din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 ani, care trecuseră ilegal frontiera, traversând înot  Prutul.Băieţii au spus că  aveau intenţia să-şi găsească locuri de muncă în România.

"Persoanelor in cauza li s-a întocmit dosar penal, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor",
a declarat Maricel Antohe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite