Bărbatul care a încercat să-şi omoare soţia gravidă şi soacra este liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia însărcinată în cinci luni, mamă a doi copii, a rămas paralizată  şi nu va mai putea merge niciodată. Cele două femei au fost înjunghiate fără milă, chiar sub privirile celor doi copii mici, în urmă cu trei zile, iar agresorul nu a fost arestat încă.

Scenele de groază au avut loc vineri seara, când Florin Oană, soţul Elenei Oană, a spart geamurile casei în care aceasta locuia împreună cu mama ei şi cu cei doi copii mici şi a tăbărât pe ele cu o ploaie de lovituri de cuţit. Femeia însărcinată în luna a cincea şi mama sa au ajuns la spital, cu leziuni grave. Tânăra gravidă nu va mai putea să meargă niciodată. Lama cuţitului i-a secţionat măduva spinării şi astfel a fost condamnată să râmână ţintuită pe viaţă într-un scaun cu rotile. Agresorul, Florin Oană, este încă liber.  Ba mai mult, a încercat să intre peste soţia sa în salonul în care este internată şi o terorizează telefonându-i încontinuu.
 
„I-am închis telefonul, după ce i-am zis: criminalule nu vreau să mai aud de tine!  A încercat să intre aici, la mine.  Mi-e frică ! Dacă ajunge la mine mă omoară”, declară îngrozită Elena Oană, imobilizată  pe patul de spital.

„S-a ghemuit de frică şi s-a făcut ca un arici. Un individ cu antecedente comportamentale grave este încă liber, probabil din cauza unor imperfecţiuni ale legii ”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, directorul de imagine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Liber ca pasărea cerului

Cu toate că s-au scurs trei zile de la cumplita faptă, Florin Oană se bucură în continuare de libertate datorită întârzierii cu care a fost emis certificatul medico-legal şi a fost înaintat procurorilor, pentru a se stabili gravitatea faptei. Documentul a fost înregistrat în jurul orei 13.00  urmând să se facă audierea agresorului.
 
„A ieşit certificatul medico-legal şi a fost înaintat procurorilor. Se aşteaptă decizia acestora pentru încadrarea juridică a faptei”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângăTribunalul Galaţi afirmă că, finalmente, se vor lua măsurile legale, „în cel mai scurt timp”.

„Certificatul medico-legal nu a fost înregistrat şi nici dosarul, care se află la Poliţie. Agresorul este liber. Urmează a fi audiat şi apoi luăm măsurile legale. S-a stabilit că i-a pus în pericol viaţa”, a declarat Veronica Dumitrache, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cei doi copii, care au rămas în grija unor măicuţe, au fost preluaţi încă de ieri de Protecţia Copilului.

"Copii au fost aduşi la Galaţi. Deocamdată nu putem spune unde au fost duşi, deoarece tatăl lor este în libertate şi este foarte periculos. Trebuie să ne ocupăm de ei sa poată trece mai uşor peste această dramă şi trebuie să le facem şi actele. Certificatele de naştere au fost distruse de bărbat", a declarat Manon Cristoloveanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite