Bani europeni pentru proiecte eco-inovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană, prin intermediul Consiliului Judeţului, a lansat o cerere de propuneri de proiecte pentru eco-inovare în valoare de 35 de milioane de euro care urmează să fie finanţate prin Programul pentru Competitivitate şi Inovare.

Oferta rămâne deschisă până pe 9 septembrie.

Cererea de proiecte se referă la următoarele domenii principale: reciclarea materialelor de construcţii durabile, sectorul alimentelor şi băuturilor şi afaceri ecologice.

Pentru aceste proiecte sunt vizate, în general, întreprinderile mici şi mijlocii care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic care este fiabil din punct de vedere tehnologic dar nu a reuşit să se impună pe piaţă.

Se acordă cofinanţare directă prin subvenţii care acoperă până la 50% din costul total al proiectului. Se estimează că fondurile disponibile - 35 milioane de euro pentru proiectele din 2010- vor fi între 45 şi 50 de proiecte noi.

Proiectele vor fi selectate în funcţie de abordarea inovatoatre, de potenţialul de replicare pe piaţă şi de contribuţia adusă politicilor europene de mediu, mai ales de punctul de vedere al utilizării eficientea resurselor.


Momentan, la nivel european, se derulează 44 de proiecte urmând ca alte 45 să fie lansate în cursul acestui an.

Dintre temele abordate până acum amintim: transformarea cauciucurilor folosite în materiale izolante de calitate, utilizarea plantaţiilor de bambus la purificarea apelor "gri" şi înlocuirea etichetelor de hârtie cu tehnologii laser inovatoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite