Bani doar pe hârtie pentru sportul gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Galaţi a aprobat, aseară, acordarea a 3.040.000 de lei pentru 17 cluburi sportive din municipiu, dar primarul Dumitru Nicolae spune că banii alocaţi nu vor putea fi plătiţi.

Pe hârtie, jumătate din sumă o va primi clubul de fotbal Oţelul Galaţi: 1.550.000 de lei. Bani de la bugetul local va primi şi FCM Dunărea (555.000 lei), HC Oţelul (185.000 lei), FC Politehnica (120.000 lei), CSM Dunărea (116.000 lei), Clubul de Baschet „Phoenix" (135.000 lei) şi Clubul de Futsal „United" (135.000 lei). 

Conform preşedintelui comisiei de buget-finanţe, Aurelian Constantin, plăţile se vor face în tranşe, în baza solicitărilor structurilor sportive, în funcţie de disponibilul existent, începând abia cu trimestrul IV al anului 2010, cel mai probabil în perioada 1 octombrie-31 decembrie.

Conducătorii de cluburi prezenţi la şedinţă, oricum nemulţumiţi că primesc bani mai puţini faţă de anul trecut, s-au dezumflat de tot după discursul primarului Dumitru Nicolae. Acesta a subliniat că există posibilitatea ca suma prinsă în buget să nu ajungă în final în totalitate la cluburi.
„Să nu vă surprindă faptul că proiectul a fost aprobal în CL, dar aceşti bani să nu ajungă toţi la cluburi. Ne confruntăm cu o situaţie foarte grea. Dacă nu se va face o nouă rectificare, în august nu vom avea cu ce plăti salariile angajaţilor din Primărie", a spus Dumitru Nicolae.

Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, club care ar urma să primească teoretic 350.000 de euro, a spus că nu este deloc încântat de situaţie. „I-am replicat primarului şi în plenul şedinţei. I-am amintit că scopul instituţiei Primar nu este doar de a asigura salariile angajaţilor, ci să sprijine şi activităţi în folosul societăţii, scrie in lege asta. Iar sportul este o activitate cu un important impact asupra societăţii, care nu poate fi ignorată", a spus Stan, care este şi consilier local.

Marius Stran a adăugat că FC Oţelul este într-o situaţie disperată, la fel ca majoritatea cluburilor sportive din ţară, existând pericolul de a-şi întrerupe activitatea până la sfârşitul anului.
„Nu pot să fiu mulţumit de suma alocată. Măcar banii de anul trecut să-i fi primit, 450.000 euro. De la combinat avem aceeaşi bani ca anul trecut dar de acolo se scad cheltuielile cu nocturna, iar dările la stat vor creşte cam cu 1,5 milioane de euro. Ne rugăm la Dumnezeu să rezistăm, să nu închidem porţile până la sfârşitul anului", a precizat Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite