Bani pentru salvarea de vieţi. Vezi aici ce fonduri va primi ISU Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase consilii judeţene din sud-estul ţării investesc peste 51 de milioane de lei pentru echipamente de salvare în situaţii de urgenţă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi va fi dotat cu şapte autospeciale şi trei ambulanţe, noi, achiziţionate prin licitaţiei.

Mai bine de 80% din autospecialele şi echipamentele pe care le foloseşte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (ISU) au durata de viaţă depăşită, scoaterea lor din uz impunându-se de mulţi ani.


"Avem probleme foarte mari în ceea ce priveşte echipamentul. 85% din toată tehnica noastră are o durata de viaţă depăşită. Starea tehnică permite riscuri foarte mari şi este destul de dificil să se intervină în asemenea condiţii"
, a declarat colonelul Ion Pleşu, şeful ISU Galaţi.


Consiliile judeţene din Galaşi, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea s-au asociat şi au realizat un proiect cu finanţare europeană care a fost aprobat, în valoare de 51 de milioane de lei. Acesta vizează achiziţionarea a 63 de echipamente specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Este vorba despre autospeciale şi ambulanţe ultramoderrne.


Dotare de top


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi va fi dotat cu nu mai puţin de şase autospeciale ultramoderne şi trei ambulanţe pentru intervenţia şi asistenţa medicală în situaţii de urgenţă şi dezastre majore.


Conform proiectului, ISU va primi trei autospeciale de capacitate mare pentru lucrul cu apă şi spumă, trei autospeciale de capacitate medie, o autospecială pentru descarcerări grele, două ambulanţe cu echipament de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare.


"Acesta este cel mai ambiţios şi cel mai mare proiect de la nivelul Regiunii de Sud-Est. Utilizatorii vor fi lucrătorii din cadrul Inspectoratului, însă beneficiarii vor fi cetăţenii judeţului Galaţi",
a declarat preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac.


Odată cu primirea noilor echipamente, conform unui calcul estimativ, ISU Galaţi va avea un timp de reacţie la intervenţii cu cel puţin şase minute mai scurt pe raza municipiului, de 12 minute. În localităţile din cuprinsul judeţului pomperii şi SMURD vor ajunge mai repede, în medie cu 35 de minute.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite