Bălăceală pentru toate gusturile şi portofelele în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bora Bora intrarea costă 25 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în week-end. Foto: Bogdan Dimofte
La Bora Bora intrarea costă 25 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în week-end. Foto: Bogdan Dimofte

Cine este mai cu dare de mână poate scoate 55 de lei pentru un şezlong şi o umbrelă la Viva Club. Pentru cei care doresc iniţiere în tainele înotului, cea mai bună soluţie este bazinul de la CNVA

Deşi săracă din punct de vedere numeric, oferta de bălăceală pentru gălăţenii topiţi de căldura verii este generoasă din punct de vedere al diversităţii. Altfel spus, există posibilităţi pentru toate buzunarele!
Cea mai ieftină ieşire la o baie este fără îndoială "La Valuri", pe malul Dunării, la Turnul de Televiziune.

Acolo preţul unui bilet de intrare pentru adulţi costă şase lei, iar dacă vreţi să intraţi cu maşina mai plătiţi patru lei. Elevii, studenţii şi pensionarii plătesc doar patru lei. Pentru cei care vor să stea fără grija bagajului, garderoba costă 1,3 lei.

Este normal ca la tarifele acestea, plaja să fie mai mereu plină, evident atunci când vremea o pemite.
„Venim aici în fiecare weekend. Nu sunt condiţiile prea bune, dar intrarea este ieftină. Oricine îşi permite să meargă aici, la plajă. Banii reprezintă cel mai important criteriu de selectare a unui loc de petrecere a timpului liber", ne-a spus Vasilica Ionescu, una dintre gălăţencele care nu prea-şi permit să meargă pe litoralul românesc.

Tarife pentru cei cu dare de mână

Pe lângă oferta de "La Valuri", gălăţeni mai cu dare de mână au la dispoziţie şi ofertele piscinelor private.
La Complex „Stejarul", din Pădurea Gârboavele, adulţii plătesc în timpul săptămânii (de luni până vineri) 30 de lei, copiii cu vârste cuprinse între 5-10 ani plătesc 20 de lei, iar copiii mai mici de cinci ani intră gratuit. Sunt incluse în preţ şezlongul, umbrela, măsuţa şi un prosop. În week-end, preţurile "sar" cu 10 lei.

"Nu vin foarte des aici, dar prefer locul ăsta pentru că este liniştit, departe de aglomeraţia din oraş. Eu zic că merită, măcar o dată pe lună, să «sparg» un milion (n.r. - 100 de lei noi) pentru accesul la piscină, ceva de mâncare şi câteva beri. Vă spun eu, aerul ceva mai curat şi liniştea din pădurea Gârboavele, fac toţi banii", spune George Balj, un tânăr care se bucura din plin de şezlogul oferit de gazde.

De luat în calcul este şi oferta celor de la Bora-Bora. În timpul săptămânii, intrarea costă 25 de lei, iar sâmbăta şi duminica, tariful este de 30 de lei. Toţi cei care plătesc această taxă au inclusă şi o limonadă, asta pe lângă indispensabile şezlonguri şi măsuţe.

"Deşi poate părea cam piperată la prima vedere, distracţia la Bora Bora îşi merită banii. Atmosfera este una selectă, iar persoanele nedorite, de care ne lovim la ştrandurile din oraş, nu vor fi întâlnite şi aici", spune

Cea mai "piperată" ofertă vine de la Viva Club, piscina de pe Aleea Meteo, acolo unde intrarea costă 35 de lei în timpul săptămânii şi 55 de lei în week-end. În preţ sunt incluse pizza (opţional - salată) şi suc, şezlong, umbrelă, măsuţă şi prosop.

În fine, pentru cei care nu au aflat încă, fosta piscină de la Olimpic House este acum folosită doar pentru nunţi, botezuri şi alte evenimente festive.

Dunărea şi Brateşul

Pentru cei care n-au bani nici măcar pentru cea mai ieftină variantă, dar care sunt adepţii ieşitului în natură, le spunem că sunt zone în care se poate face o baie pe cinste la Dunăre sau la Brates. Dacă la Brateş, poate face baie fără probleme şi un neiniţiat în tainele înotului, la Dunăre, numai cei curajoşii se aventurează.
La Plaja Brateş, taxa de acces este destul de mică - cinci lei de persoană (trei lei copiii), iar apa este numai bună de făcut baie.

"Avem umbrele, pavilioane şi chiar grătare, pentru gălăţenii care vor să vină cu mâncare de acasă. Copiii au şi ei un loc de joacă", spune un reprezentant al firmei care administrează plaja de la Lacul Brateş.

Cursuri de înot

Redeschis anul trecut după mai mulţi ani în care a fost lăsat în paragină, bazinul de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi poate fi o variantă pentru cei care au chef de o bălăceală!

„Noi avem zilnic cursuri de înot pentru copii şi tineri, predate contra cost de cei trei profesori din cadrul liceului. De asemenea, de trei ori pe săptămână, seara, între orele 19.00 şi 21.00, avem program liber pentru public, dar numai pe bază de abonament", spune Emilian Pătru, unul dintre instructorii de înot.

Tarifele variază în funcţie de numărul de şedinţe pe care cursanţii aleg să-l facă. Pentru patru lecţii de înot cursanţii trebuie să plătească 70 de lei, pentru opt şedinţe 120 de lei, iar pentru 12 şedinţe 160 de lei. La programul liber, clienţii bazinului trebuie să plătească abonamente care variază între 10 şi 130 de lei, în funcţie de numărul de ore de bălăceală!

Cât priveşte igiena bazinului, clienţii acestuia nu trebuie să-şi facă griji. Apa este schimbată conform standardelor europene, este recirculată zilnic şi testată din punct de vedere al salinităţii şi al acidităţii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite