Bacalaureatul Internaţional este considerat de către profesori o alternativă la cel tradiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au intrat astăzi în etapa de instruire. Foto: Bogdan Nistor
Profesorii au intrat astăzi în etapa de instruire. Foto: Bogdan Nistor

De astăzi, 30 de profesori şi 20 de directori din învăţământul gălăţean au intrat într-unul dintre cele mai interesante proiecte educaţionale: Bacalaureatul Internaţional.

Preţ de mai bine de opt luni aceştia vor fi instruiţi, prin work-shop-uri şi cursuri on-line pentru a începe să pregătească la rândul lor generaţii de copii care să-şi finalizeze studiile cu Bacalaureat Internaţional.

„Profesorii care vor fi atestaţi pentru acest tip alternativ de Bacalaureat vor începe formarea copiilor încă de pe băncile grădiniţelor. Pe parcursul anilor, vor vedea care sunt abilităţile acestora şi îi vor îndruma către un anumit modul de materii pentru partea finală a bacalaureatului.

Practic, în ultimii doi ani, elevii care vor opta pentru acest tip de bacalaureat vor face doar şase materii, nu 15 câte sunt în prezent, dar le vor face pe cele şase pe care le vor ei şi simt că le pot asigura baza studiilor universitare şi a unei cariere o facultate", spune Sanda Sava, director de studii la Şcoala Mark Twain din Bucureşti, prima care a implementat deja acest proiect.

Fie că vor alege un modul axat pe limbi străine, fie că vor opta pentru unul legat de mediu sau arte, elevii vor putea chiar să combine între ele materiile astfel încât rezultatul să fie pe placul lui.

Evident, profesorul va avea un puternic rol de consiliere în toată această „piesă".

Examenele vor fi mult mai grele decât cele de la Bacalaureatul tradiţional şi se vor da în limba engleză. Tocmai de aceea, coordonatorii proiectului spun că va fi extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil pentru elevii cuprinşi în acest program să susţină ambele tipuri de Bacalaureat.

Deşi vor fi mulţi paşi de făcut pentru implementarea acestui proiect trebuie spus că efectele ar putea fi benefice pe termen lung.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite