Corigenţele ameninţă Bac-ul de toamnă. Resmeriţă: "Dacă le dau drumul la corigenţi, cu siguranţă se vor arunca toţi să dea Bac-ul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de liceeni din clasa a XII-a au intrat pe ultima sută de metri în pregătirea pentru susţinerea corigenţelor. O treime dintre aceştia sunt de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna", acolo unde anual se înregistrează cei mai mulţi corigenţi.

Majoritatea celor care vor lua aceste corigenţe (dacă nu cumva toţi) se vor arunca în lupta pentru o diplomă de Bacalaureat, uitând probabil că societatea nu se compune doar din intelectuali.


„Profesorii de liceu trebuie să analizeze bine cum corigenţele influenţează promovabilitatea la Bacalaureatul de toamnă. Dacă le dau drumul la corigenţi, cu siguranţă se vor arunca toţi să dea Bac-ul, pentru că aşa cred ei, că toată lumea trebuie să aibă o diplomă", afirmă inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă, convins că jumătate dintre ei ar fi trebuit să se mulţumească doar cu zece clase.

Acesta este convins că la sesiunea a doua a examenului maturităţii vor promova maxim jumătate din numărul total al celor care s-au "calificat" la Bac-ul de vară.

"Situaţia nu-i chiar tragică şi depinde foarte mult de nivelul de dificultate al subiectelor. Nu uitaţi că aproape jumătate dintre candidaţi au obţinut la prima sesiune medii cuprinse între 5 şi 6 sau au de mărit nota la un singur obiect, pentru a prinde media 6,00", mai spune inspectorul general.
Sesiunea de corigenţe începe pe 10 august.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite