Galaţi:Unul din suspecţii jafului armat de la BRD a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:Unul din suspecţii jafului armat de la BRD a fost pus în libertate
Galaţi:Unul din suspecţii jafului armat de la BRD a fost pus în libertate

După două ore de audieri, poliţiştii gălăţeni au fost nevoiţi să-l pună în libertate pe Zoran Boic, suspectul reţinut în vama Stamora Moraviţa, întrucât nu aveau suficiente probe care să îl lege de jaful comis la una din filialele BRD din Galaţi.

Reţinerea cetăţeanului sârb Zoran Boic şi aducerea lui la Galaţi s-au dovedit până la urmă doar un balon de săpun.

Anchetatorii gălăţeni nu au reuşit să dovedească că acesta este unul dintre autorii jafului de la filiala BRD Galaţi situată în zona portului iar o serie de acţiuni ale oamenilor legii sunt cel puţin bizare. De pildă, suspectului nu i-au fost luate amprentele pentru a fi comparate cu fragmentele de urme papilare identificate la locul jafului.

 În schimb, i-a fost luată măsura de la pantofi, cel mai probabil pentru a fi comparată cu urmele de bocanci descoperite la faţa locului.

În cursul audierilor Zoran Boic nu a recunoscut implicarea în comiterea jafului. „Indiferent de întrebările care i se puneau, răspundea că el lucrează, are trei copii şi nu a făcut aşa ceva”, ne-a declarat avocatul Mădălin Munteanu, care l-a reprezentat pe cetăţeanul sârb. Singurul lucru care îl lega de banca unde s-a comis jaful era faptul că în ziua atacului a mers la BRD şi a schimbat nişte valută pentru a avea bani de drum.

Nici verificarea telefonului mobil al lui Zoran Boic nu le-a adus poliţiştilor mai multe indicii, care să conducă la concluzia că bărbatul a participat la jefuirea băncii.

Martorii au păreri diferite

Balanţa a fost înclinată decisiv în favoarea lui Zoran Boic în timpul recunoaşterii din grup, la care au participat patru dintre martorii care au asistat la jaf şi fuga atacatorilor. Doi dintre martori, respectiv casieriţa şi paznicul băncii, nu l-au recunoscut, în timp ce alte două persoane l-au indicat în mod sigur ca fiind unul dintre autorii jafului de la BRD Galaţi.

De menţionat este că personalul băncii nu avea cum să-l recunoască pentru că atacatorii aveau cagule pe faţă şi doar după ieşirea din imobil aceştia şi le-au dat jos. Prin urmare, doar martorii care se aflau pe stradă în acel moment putea spune cu siguranţă dacă este unul din autorii atacului armat, însă finalmente declaraţiile acestora nu au contat prea mult.

Să mai spunem că nici până la această oră Poliţia nu a reuşit să prelucreze imaginile video luate de pe camerele de supraveghere din bancă şi exteriorul acesteia, motiv pentru care nu s-a putut face o comparaţie serioasă cu persoanele care au participat la jaf. 

A plecat spre Timişoara

În aceste condiţii, anchetatorii gălăţeni nu au avut de ales şi l-au pus în libertate pe Zoran Boic după două ore de audieri. Imediat după ce a părăsit sediul Poliţiei, bărbatul a plecat spre Timişoara, unde va ajunge mâine în jurul orei 12,00. După ce va face rost de un mijloc de transport până la vama Stamora Moraviţa, îşi va recupera camionul cu care urma să plece în Serbia şi se va întoarce în oraşul Beograd, unde locuieşte. Trebuie amintit că Zoran Boic rămâne în continuare suspect în comiterea jafului de la BRD Galaţi şi în viitorul apropiat este posibilă reaudierea sa. Pe de altă parte, poliţiştii gălăţeni nu au cerut autorităţilor sârbe să ia vrea măsură de limitare a circulaţiei împotriva bărbatului, ceea ce înseamnă că acesta este liber să plece în orice ţară doreşte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite