BCR-ul a luat pâinea de la gura hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o uşă putrezită stătea în calea hoţilor. Foto: Liviu Ghinea
Doar o uşă putrezită stătea în calea hoţilor. Foto: Liviu Ghinea

În urma sesizării făcute de „Adevărul de Seară" Galaţi publicat pe data de 22 februarie şi intitulat „Un bancomat nepăzit şi plin de bani aşteaptă, într-o gară pustie, să fie jefuit" , BCR a decis să-şi ridice bancomatul din gara Târgu Bujor

ATM-ul cu pricina era amplasat în cel mai bun loc cu putinţă din punctul de vedere al hoţilor. Instalat într-o clădire izolată (cel mai apropiat vecin - un cartier de rromi! - este la 300 de metri distanţă), bancomatul reprezenta o adevărată invitaţie pentru orice tâlhar înarmat cu o cheie franceză şi un mijloc de locomoţie, deoarece era fixat în pământ cu numai patru şuruburi.

Mai mult, după ora 20.00, în incinta gării din Târgu Bujor rămâne un singur ceferist. Tot ce-l putea opri pe un om interesat să pătrundă în interiorul sălii de aşteptare unde se afla bancomatul este o uşă veche şi putredă, din lemn, al cărui geam era spart. ATM-ul a stat în gara cu pricina mai mult de o lună, de probă.

Subcomisarul Ştefan Constandache, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Galaţi spune că a făcut mai multe sesizări către conducerea băncii, fără rezultat însă.

„Noi le-am cerut celor de la BCR, fie să schimbe amplasamentul bancomatului, fie să îi asigure un minim de siguranţă, însă, de când purtăm corespondenţa cu ei, nu s-a schimbat absolut nimic", a declarat acesta.

De-abia după ce presa a scris despre această situaţie de-a dreptul comică conducerea băncii a hotărât că ar fi o idee bună să amplaseze bancomatul într-un loc ce poate fi păzit mai bine.

„Am înţeles că respectivul bancomat nu va mai fi adus înapoi la gară", a mai declarat Constandache.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite