BAC 2011 Subiecte, rezultate, program, centre de examinare, situația de la Bacalaureat din Galaţi, totul pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.200 de absolvenţi de liceu au intrat în febra celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean estimează că de această dată procentul de promovabilitate nu va depăşi 20%.

UPDATE: Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, primul test din cadrul examenului de Bacalaureat, nu a pus probleme candidaţilor restanţieri. Aceştia au ieşit relaxaţi din sălile de examen, spunând că subiectele au fost uşoare
La această probă, la Galaţi au fost înscrişi 482 de candidaţi.

Rezultate Bacalaureat 2011 Galaţi. Vezi aici ce notă ai luat!

Model la proba de competenţe lingvistice la limba română

Candidaţii care n-au promovat examenul de Bacalaureat susţinut în luna iulie susţin, începând de astăzi, testul maturităţii, sesiunea „reloaded".

În judeţul Galaţi, peste 3.200 de candidaţi s-au înscris la Bac-ul de toamnă, cei mai mulţi dintre aceştia urmând să susţină probele de matematică şi fizică, la care s-au înregistrat cei mai mulţi picaţi în prima sesiune.

Prima probă a BAC-ului a debutat astăzi, cu examenul de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, testare căreia îi va fi alocată şi ziua de mâine.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului Galaţi, au fost desemnate 11 centre, dintre care opt sunt destinate examinării şi trei, corecturii. La fel ca şi în prima sesiune, camerele de supraveghere nu vor lipsi, astfel că absolvenţii de liceu care se gândesc să promoveze examenul prin căi mai puţin ortodoxe, au şanse foarte mari să mai stea pe tuşă încă de doi ani.

Previziuni sumbre

Se anunţă jale mare şi la sesiunea de toamnă a Bac-ului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi este de părere că procentul de promovabilitate nu va depăşi 20%. Şi asta pentru că, potrivit inspectorilor, candidaţii nu au avut timp sufficient să se pregătească pentru acest examen.

"Nu vom depăşi procentul de 20% şi nu spun asta pentru că nu îmi doresc, ci pentru că am experienţa anilor trecuţi. Anul trecut, de exemplu, au fost camere video amplasate doar în două centre, atât. Şi chiar şi aşa, au luat examenul doar aproximativ 15% dintre candidaţi. În perioada aceasta, la Bac-ul din toamnă, se înscriu, în general, corigenţii, cei care au picat în prima sesiune şi cei din promoţiile anterioare", ne-a declarat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general adjunct.

Calendarul Bacalaureatului 2011, sesiunea august-septembrie:

22-23 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare
orală în limba româna - proba A
22-24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare
orală în limba maternă - proba B
23 -24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de
circulaţie internaţională - proba C
25 - 26 august 2011 - Evaluarea competenţelor digitale - proba D
29 august 2011 - Limba şi literatura română - proba E)a) - proba scrisă
30 august 2011 - Limba şi literatura maternă - proba E)b) - proba scrisă
31 august 2011- Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisă
2 septembrie 2011 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba
E)d) - proba scrisă
4 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor (pâna la orele 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
5-6 septembrie 2011 - Rezolvarea contestaţiilor
7 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor finale

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite