UPDATE Tribunalul Galaţi va decide mâine soarta primarului Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, află astăzi dacă va ieşi sau nu din arestul preventiv. Procesul a început, la Tribunalul Galaţi, la ora 17.00.

UPDATE-19.00-După o şedinţă de aproximativ două ore, judecătorii gălăţeni  au rămas în pronunţare. Avocaţii apărării au invocat în cererea de anulare a arestării preventive a primarului Craiovei nelegalitatea acestei măsuri, având în vedere că mituitorul, în speţă Cornel Penescu,  este cercetat în libertate.

Pronunţarea se va face în cursul zilei de vineri, cel mai probabil după ora 12.00

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi vor decide astăzi dacă prelungesc sau nu cu încă 60 de zile mandatul de arestare preventivă al primarului Craiovei, Antonie Solomon .

Procesul a fost strămutat aici, la începutul săptămânii, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) . Magistraţii ÎCCJ au admis marţi strămutarea procesului pe fond a lui Cornel Penescu, la cererea acestuia, trimis în judecată alături de Antonie Solomon şi de alte două persoane, de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Galaţi.

Decizia de strămutare a instanţei supreme este definitivă, asta înseamnând că procesul nu mai poate fi mutat de la Galaţi decât dacă apar suspiciuni întemeiate cu privire la corectitudinea judecătorilor de la malul Dunării.

Până acum, toate cererile de eliberare sub control judiciar depuse  de avocaţii primarului suspendat al Craiovei au fost respinse de magistraţii piteşteni, dar Solomon speră că situaţia s-ar putea schimba radical în cursul procesului de la Galaţi.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie, iar din 23 martie se află la Penitenciarul Colibaşi. Începând din 7 iulie, el a fost transferat în Penitenciarul de Maximă  Siguranţă de la Galaţi şi va rămâne aici pe perioada arestării preventive, desigur dacă judecătorii nu vor decide astăzi să-l pună în libertate.

Procesul a început la ora 17.00. Solomon a fost adus încătuşat, pe uşa din spate a instanţei.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite