Scandal la Metalurgic: profesorii au intrat în grevă pentru că s-a schimbat directorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii refuză să intre la ore în semn de protest că directorul liceului a fost schimbat fără ca ei să fie consultaţi

Protest spontan în această dimineaţă la Grupul şcolar Metalurgic din Galaţi! Profesorii au refuzat să mai intre la ore după ora 10.00 pe motiv că Inspectoratul Şcolar a decis să le schimbe directorul, fără însă a lua pulsul cadrelor didactice.
Profesorii nu contestă calităţile manageriale ale noului director - Florin Cernat, până ieri director la Şcoala 34 din Galaţi - ci maniera în care Inspectoratul a decis schimbarea.
Dascălii de la Metalurgic spun că ar fi avut şi printre ei oameni care ar fi putut ocupa cu cinste această funcţie, dar că nu au fost consultaţi. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar din Galaţi este alături de protestul dascălilor şi a promis că-i va sprijini în demersul lor de face lumină în acest caz.
Actualul director - Laurenţiu Carastoian - spune că nu ţine cu dinţii de fotoliul de director, dar că vrea ca schimbarea să fie operată în condiţii normale şi morale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite