EXCLUSIV Judecătorii au decis: Avocatul clanului interlop Geamănu rămâne în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Teodorescu respinge acuzaţiile
Sever Teodorescu respinge acuzaţiile

Sever Teodorescu este arestat pentru trafic de influenţă, după ce a promis unui client că va mitui mai mulţi judecători. Curtea de Apel Galaţi a respins cererea avocatului de a fi eliberat provizoriu sub control judiciar.

Avocatul clanului interlop Geamănu, implicat în scandalul furtului maşinii lui Gigi Becali, nu recunoaşte nici una dintre acuzaţiile care i se aduc de procurorii anticorupţie gălăţeni. Reamintim că Sever Teodorescu, avocat în Baroul de Avocaţi Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA Galaţi pentru trafic de influenţă.

Din rechizitoriu reiese că în perioada mai-noiembrie 2009, avocatul a pretins suma totală de 30.000 euro de la Georgeta Crăiţă, un controversat om de afaceri, pentru a interveni pe lângă magistraţii care îi judecau dosarul cu scopul eliberării sale. Femeia este în prezent arestată preventiv.

Avocatul a primit suma de 1.000 lei şi 500 euro, iar pe 5 noiembrie 2009 DNA Galaţi a organizat un flagrant, în urma căruia Teodorescu Sever a fost surprins în momentul când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă judecători.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au luat din nou în discuţie menţinerea în arest a avocatului bucureştean, iar decizia acestora a fost să prelungească mandatul de arestare preventivă a bărbatului.

Nu mai vrea să fie judecat la Galaţi

Colegii de breaslă ai avocatului Teodorescu fac tot posibilul pentru a obţine judecarea acestuia la o altă instanţă din ţară. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca o cerere în cursul săptămânii viitoare, prin care avocatul din Baroul Bucureşti vrea ca procesul să fie strămutat de la Curtea de Apel Galaţi la o altă instanţă din România.

Apărătorul doreşte în primul rând să fie judecat în libertate, iar avocaţii care îl apără au recurs la toate mijloacele legale pentru a obţine acest lucru. Stă dovadă faptul că apărătorii nu au mai aşteptat ca instanţa supremă să dea o decizie în ceea ce priveşte recursul la măsura arestării preventive şi au atacat şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi, prin care lui Sever Teodorescu i s-a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Avocatul bucureştean susţine în continuare că cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoarea Georgeta Crăiţă erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă.

Următorul termen de judecată a fost stabilit de Curtea de Apel Galaţi pe 25 ianuarie 2010.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite