Galaţi: Avocatul clanului interlop Geamănu, arestat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Avocatul clanului interlop Geamănu, arestat la Galaţi
Galaţi: Avocatul clanului interlop Geamănu, arestat la Galaţi

Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea avocatului Sever Teodorescu, acuzat că a pretins 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători pentru eliberarea unei femei din arest.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi efectuează în prezent cercetări penale faţă de Sever Teodorescu, avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, care este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori reiese că în perioada mai-noiembrie 2009, avocatul, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la o persoană, arestată preventiv, suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii care îi judecau dosarul.

Denunţătoarea are calitatea de inculpată în proces, iar avocatul i-ar fi propus “afacerea” în scopul eliberării sale din arest preventiv. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 1.000 lei şi 500 euro.

Prins în flagrant de procurorii anticorupţie

Pe 5 noiembrie 2009, DNA Galaţi a organizat un flagrant, iar Teodorescu Sever a fost prins în momentul când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de-a interveni pe lângă judecători.
În aceeaşi zi procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar sâmbătă 6 noiembrie 2009, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea avocatului pentru 29 de zile.

Referitor la cazul avocatului Sever Teodorescu, DNA a ţinut să precizeze că “punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Cu toate acestea, Sever Teodorescu a dobândit deja calitatea de inculpat iar DNA Galaţi îl va trimite în judecată după întocmirea rechizitoriului. Surse judiciare ne-au precizat că Sever Teodorescu a declarat în instanţă că este nevinovat şi a contestat măsura arestării preventive.

Cu toate că i se delegase un avocat din oficiu, Sever Teodorescu a preferat să fie reprezentat de avocaţi din Baroul Bucureşti atât în timpul cercetărilor de la DNA, cât şi în justiţie.
Sever Teodorescu este unul din avocaţii grupării conduse de interlopul Sandu Geamănu. Membrii acesteia au fost implicaţi în mega scandalul furtului maşinii lui Gigi Becali, dar şi a altor maşini de lux.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite