Aveţi gijă cu ce vă hrăniţi copiii! Lactate expirate în magazinele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia Consumatorului Galaţi a retras de la comercializare 140 de kilograme produse lactate, care prezentau nereguli grave. Printre acestea s-a remarcat lipsa elementelor de identificare în cazul produselor comercializate în vrac, expuse la comercializare doar cu o etichetă pe care se indică doar preţul şi denumirea.

La unele produse existau semne de alterare, respectiv modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului sau depăşirea termenului de valabilitate.

De asemenea, produsele controlate nu erau încadrate în parametrii de calitate prevăzuţi şi cei declaraţi de producători. De exemplu, la specialitatea telemea din lapte de vacă, maturată, în saramură, procentul de proteine determinat în urma analizei de laborator era de 6.3%, faţă de 18%, cât ar fi trebuit să fie în mod normal.

„După procentul mic de proteină, rezultă produsul analizat nu era pe baza de lapte de vacă degresat, deoarece o astfel de brânză obţinută din lapte degresat are un conţinut de substanţe proteice de minim 17%", ne-a declarat Viorica Colgiu, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Pentru abaterile constatate, comisarii au aplicat 15 amenzi în valoare de 35.300 lei. „Îi sfătuim pe consumatori să refuze produsele care prezintă data durabilităţii minimale depăşită şi să nu cumpere din locuri neautorizate", a mai spus Viorica Colgiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite