Avertisment/Dosare penale pentru vânzarea şi deţinerea de pocnitori şi petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi deţinerea de pocnitori este considerată infracţiune
Şi deţinerea de pocnitori este considerată infracţiune

Poliţiştii şi jandarmii din Galaţi, Brăila, Buzău şi Focşani au confiscat în ultimele zile câteva mii de petarde şi pocnitori, iar vânzătorii acestora riscă să ajungă la închisoare.

Cea mai impresionantă captură de materiale explozive s-a realizat la Buzău, unde poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat zilele trecute în oraşul Pogoanele o tânără în vârstă de 25 de ani, care deţinea în depozitul unui magazin, 13.960 de petarde şi 18 artificii din clasa a II-a. Tânăra s-a ales cu dosar penal, iar materialele explozive au fost confiscate.

Şi în Vrancea poliţiştii au realizat o captură impresionantă după ce au descins ieri în locuinţa unui focşănean, despre care ştiau că deţine în mod ilegal obiecte pirotehnice.

Poliţiştii au confiscat 3.600 de pocnitori clasa a II - a şi 270 de dispozitive luminoase şi zburătoare. Aceasta este a doua captură din ultima săptămână înregistrată de IPJ Vrancea după cele 6.000 de petarde confiscate zilele trecute.

Pe 15 decembrie 2010, o patrulă formată din poliţişti şi jandarmi din Brăila a depistat un tânăr de 23 de ani din Tecuci, care avea asupra lui 3.120 de petarde. Materialele explozive au fost confiscate, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal.

Pe 7 decembrie 2010, o patrulă de jandarmi a prins două femei în zona Liceului „Spiru Haret" din Tecuci, care vindeau pocnitori la elevi. Asupra lor s-au găsit 34 de cutii de pocnitori, care au fost confiscate, iar deţinătoarele vor răspunde penal.

„Deţinerea în scopul comercializării de materiale explozive interzise de lege se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an", ne-a declarat locotenentul Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite