GALERIE FOTO/ Spectacol „curajos”, plin de scene erotice la Dramaticul gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogată în scene erotice, piesa bazată pe textul lui Arthur Schnitzler va concura la Festivalului de Comedie. Oana Preda Gheorghe joacă în aceeaşi piesă cinci roluri diferite, cu stări emoţionale complexe şi cu reacţii diverse.

Teatrul Dramatic din Galaţi se pregăteşte pentru o premieră cumva deosebită de toate cele de până acum. Este vorba despre punerea în scenă a unei lucrări a scriitorului Arthur Schnitzler: Hora iubirilor. O lucrare în care sexualitatea abundă, în care picanteria se amestecă cu melancolia, o lucrare în care sunt simulate zece acte sexuale la care participă cinci bărbaţi şi o femeie.

GALERIE FOTO AICI

Cel care a ales să pună în scenă acest spectacol la „Dramaticul" gălăţean este Geirun Ţino, regizorul care a mai făcut odată acest lucru la Viena, la Teatrul Pigmerion, dar exact invers faţă de punerea în scenă de la Galaţi. Adică în loc să pună o singură actriţă să joace cinci roluri, a pus un bărbat să intre în rolul a cinci personaje diferite.

Pe scurt, publicul asistă la „împreunări" ale actorilor care intră în pielea unor oameni proveniţi din medii sociale diverse, de la aristocraţie la mica burghezie, trecând şi prin zona artistico-intelectuală.

Practic, este vorba despre o singură femeie - actriţa Oana Preda Gheorghe - care joacă cinci roluri, trecând astfel prin mai multe stări emoţionale.

"Personajul meu visează din debutul piesei să devină altceva, să evolueze, dar pe parcurs îşi dă seama că, de fiecare dată, după fiecare experienţă, rămâne aceeaşi persoană. Nu vreau să spun mai multe, abia aştept să văd cum reacţionează publicul, ce va înţelege din toată această piesă", spune Oana Preda Gheorghe.

Piesa "Hora Iubirilor" se adresează unui public inteligent! "Nu-s glumiţe de mâna a doua, sunt poante inteligente", explică Oana.

O altă latură interesantă a premierei de sâmbătă este eaceea că pe scenă vor urca în aceeaşi piesă toţi cei trei directori ai dramaticului gălăţean: Vlad Vasiliu, Stelian Stancu şi Gabriel Constantinescu.

"Pentru mine toţi trei sunt actori, colegi de scenă, nu sunt directori. Dacă vrerau să le cer ceva ca şi directori, merg la ei la birou. Pe scenă sunt actori", spune Oana Preda Gheorghe.

Actorii vor intra cu această piesă şi în Festivalul Naţional de Comedie, care începe duminică la Galaţi. Până atunci însă, apropiaţii actorilor şi ai teatrului Fani Tardini au posibilitatea să vadă avanpremiera piesei vineri seara, de la ora 19.0, iar sâmbătă, tot de la ora 19.00, gălăţenii sunt aşteptaţi la marea premieră.

VOX - "Personajul meu visează din startul piesei să devină altceva" - Oana Preda Gheorghe

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite