Galaţi: Autoservirea “plimbă-tava” a renăscut în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Autoservirea “plimbă-tava” a renăscut în Galaţi
Galaţi: Autoservirea “plimbă-tava” a renăscut în Galaţi

Conceptul de autoservire în restaurantele din Galaţi, apus încă de prin 1997, şi-a făcut din nou apariţia într-un restaurant din Ţiglina I. 

Nimic nu prevestea revenirea în forţă a conceptului de “plimbă-tavă”, mai ales acum, când există o creştere a rigorilor în materie de restaurante. “Am constatat că persoanele care intrau în restaurantul meu nu mai aveau răbdarea să aştepte minute întregi până să vină ospătarul cu mâncarea. Aşa că am început să studiez piaţa autoservirilor din ţară. Am aşteptat doi ani până să găsesc formula perfectă”, spune unul dintre patronii restaurantului Hazard, Mugurel Istrate.

Dacă este să vorbim despre noţiunea de plimbă-tavă, aceasta înseamnă, în opinia patronilor, “să mănânci cu ochii”. “Oamenii văd ce mănâncă, tocmai de aceea sunt mai atraşi de acest concept. În plus, nu pierd foarte mult timp. Vin, mănâncă, pleacă, totul se petrece în 10-15 minute”, mai spune omul care a reinviat conceptul de autoservire la Galaţi.
Surprinzător este şi faptul că sunt foarte multe femei care iau mâncare pentru acasă. Mai mult, sunt şi foarte mulţi tineri, cu care vin şi îşi iau mâncare gătită. “Ceea ce este foarte sănătos, tot se străduiesc guvernanţii noştri să scoată fast-food-ul din şcoli”, spune Mugurel Istrate.

Consumatori de toate stilurile 

O plimbă-tavă de acest gen se adresează în special oamenilor cu bani, dar care nu au timp să gătească. Prin urmare, la coadă poţi vedea şi oameni îmbrăcaţi bine, cu cravată sau la costum, care aşteaptă cuminţi, cu tava în mână. “Mie-mi place să mănânc sănătos, aşa că nu mă interesează fast-food-ul. De aceea nu mă sfiesc să vin aici. N-am nicio jenă şi nu-i înţeleg pe cei care se uită de două ori în dreapta şi-n stânga atunci când intră într-o astfel de locaţie”, ne-a declarat Cristina Toma, o angajată în cadrul Direcţiei de Finanţe Galaţi.

Dacă este să ne uităm la preţuri, cu 15 lei puteţi avea un dejun consistent, iar dacă mai vreţi şi o apă minerală trebuie să mai scoateţi 2,5 lei. După ce trece perioada “fierbinte” a dejunului, adică mai spre seară, reînvie forfota la “departamentul Pizza”. “Avem nu mai puţin de 32 de sortimente de pizza, fiecare la acelaşi preţ – 13 lei”, ne-a precizat patronul restaurantului Hazard.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite