Autorităţile liniştesc populaţia: Apa de la robinete NU este otrăvită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa de la robinet este bună de băut
Apa de la robinet este bună de băut

Alimentarea cu apă potabilă a oraşului Galaţi nu este pusă în pericol de substanţele chimice de pe barja scufundată în Dunăre la Hârşova. Conform datelor comunicate de către Laboratorul de analize al SC Apă Canal SA Galaţi, calitatea apei se încadrează în valorile normale.

De la producerea evenimentului instituţiile Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, SC Apă Canal Galaţi, Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi şi Agenţia Regională de Protecţia Mediului Galaţi au monitorizat din trei în trei ore calitatea apei potabile şi brute a fluviului Dunărea.

 „Vreau să liniştesc populaţia şi să spun că apa de la robinet este curată. Una de poluare a ajuns la Galaţi, însă nu sunt probleme. Din buletinul realizat de noi reiese că apa nu este contaminată. Noi vom monitoriza în continuare calitatea apei din trei în trei ore”, ne-a declarat Niţă Podaru, directorul tehnic Apă-Canal.

"În urma analizei efectuate de către Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de poluări accidentale, pe baza valorilor indicatorilor de calitate a apei monitorizate în intervalul orar 00.00 – 06.00, a rezultat faptul că apa furnizată este potabilă şi nu există risc pentru populaţie", ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Nici şenalul navigabil nu este afectat de scufundarea barjei. „Incidentul a avut loc în afara şenalului navigabil şi prin urmare traficul pe Dunăre nu este afectat. Barja se află la o adâncime de 35 de metri sub nivelul Dunării”, ne-a declarat Florin Uzumtoma, director AFDJ Galaţi.

Reamintim că o barjă încărcată cu fosfaţi s-a scufundat ieri dimineaţă  în apropiere de Hârşova. Ambarcaţiunea făcea parte din convoiul împingătorului „Orion“, sub pavilion Moldova, aflat în marş către Serbia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite