Autorităţile sanitare se află în alertă/Galaţiul a fost lovit de epidemii de hepatită şi rujeolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică în momentul de faţă se înregistrează un focar de Hepatită A la Toflea şi o epidemie de rujeolă la nivelul întregului judeţ. Focarul de rujeolă s-a întins pe toată suprafaţa judeţului, iar până în momentul de faţă au fost înregistrate 40 de cazuri. Toate acestea au fost la copii sub doi ani, iar primul caz a apărut în luna august a anului 2010.

„Ne confruntăm cu un focar de rujeolă în tot judeţul. Vaccinarea antirujeolică ar fi început în luna aprilie dar se va desfăşura în următoarele 10 zile”, spune Valentin Boldea, directorul DSP.

Al doilea focar de infecţii se înregistrează la Toflea. Este vorba despre 70 de cazuri de îmbolnăviri de Hepatită A, afecţiune cunoscută şi sub denumirea de „boala mâinilor murdare”.

Dintre acestea, 63 de cazuri sunt la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani. Cei mai mulţi, 33 sunt la grupa cinci–nouă ani. Primele cazuri au fost confirmate în luna septembrie, iar vârful focarului a fost în noiembrie, depistându-se atunci 40 de bolnavi.

„70 de persoane au fost depistate cu această boală. Au fost administrate 380 de vaccinuri la contacţi. Romii din localitate opun rezistenţă la vaccinare”, spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite