Galaţi: Autorităţile au îngropat definitiv boxul gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Autorităţile au îngropat definitiv boxul gălăţean
Galaţi: Autorităţile au îngropat definitiv boxul gălăţean

De două decenii, structura de  rezistenţă a ceea ce n-a fost să fie „noua” sală destinată concursurilor pugilistice zace în paragină 

Pe strada Domnească, la nici un kilometru de Primărie, trecătorii pot “admira” un schelet metalic ruginit şi împânzit de buruieni. Adică ceea ce n-a fost să fie  “Arena de Box”. Ministerul Sporturilor a abandonat investiţia  în 1993, iar în  2003 „scheletele” a trecut în patrimoniul Primăriei. 

Promisiuni deşarte …

De-a lungul timpului, primarul Dumitru Nicolae a tot promis că va duce la bun sfârşit construcţia.  Cum şi-a respectat

image

promisiunea, stau mărturie buruienile şi structura de rezistenţă care, lăsată pradă intemperiilor, se distruge încet, dar sigur.

 Şi asta în ciuda faptului că Galaţiul, care a dat mulţi campioni de box şi pe vremuri a fost unul dintre cele mai importante centre sportive din domeniul pugilistic, merita o arenă de box „cum scrie la carte”.

Acum, când în plină recesiune o asemenea investiţie a devenit de domeniul utopiei,  primarul  refuză să-şi asume orice fel de responsabilitate şi se apară afirmând că “Arena de box” nu este în patrimoniul Primăriei. “Mă chinui de ceva vreme să o preiau de la Ministerul Sporturilor. Eu vreau să o demolez şi să fac o parcare supraetajată. În orice caz, arenă de box nu se va mai face acolo”, susţine Nicolae.

Dovada că primarul minte


Spre surprinderea primarului, am intrat în posesia unor documente care dovedesc exact contrariul celor afirmate de dânsul. Mai exact, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1099/18. 09. 2003, arena de box a trecut din proprietatea publică a statului şi din administrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport  în administrarea Consiliului Local Municipal Galaţi. Culmea, la acea dată, preluarea efectivă s-a făcut de către o comisie numită din dispoziţia primarului , Dumitru Nicolae.

Informaţia a fost confirmată şi de către  Fiţa Lovin, care la vremea respectivă era directorul Direcţiei de Sport. Dumneaei  ne-a explicat că imobilul a trecut în administrarea Primăriei încă din 22 aprilie 2004 prin Hotărârea de Guvern 111.  La data preluării, valoarea construcţiei era de 1,6 milioane de lei.

“Primăria a preluat-o în 2004 împreună cu Bazinul de înot şi stadionul Dunărea. Chiar primarul Nicolae a fost iniţiatorul proiectului. Conform H.G nr. 1099/2003 Consiliul Local nu are voie să schimbe destinaţia imobilulu”
, a declarat Fiţa Lovin, fosta directoarea a Direcţiei Judeţene de Sport.

În consecinţă, iţele “Arenei de box” nu sunt deloc aşa încurcate cum lasă să se înţeleagă primarul Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite