Galaţi: Autorităţile sunt cinice cu eroii morţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Autorităţile sunt cinice cu eroii morţi în Afganistan
Galaţi: Autorităţile sunt cinice cu eroii morţi în Afganistan

Primarul Galaţiului i-a promis soţiei militarului mort la datorie în Afganistan, Marius Covrig, că va suporta costurile lucrării funerare, îi va cumpăra o casă şi va schimba denumirea unei străzi cu numele său Până acum nu s-a realizat nimic

Pe 13 iunie 2008 militarul român Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" Galaţi,  a murit în Afganistan  în urma unui atac cu armament uşor în timpul unei misiuni de patrulare. Alţi trei colegi de-ai săi, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan şi caporalul Marius Barbu, au fost răniţi uşor.

Imediat după înmormântare, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a promis că municipalitatea va achita contravaloarea monumentului construit la cimitirul “Eternitatea”, îi va cumpăra văduvei militarului, Valentina Covrig, o casă şi chiar va schimba denumirea unei străzi din Galaţi cu numele său.

Realitatea după un an şi patru luni este cu totul alta. Absolut nici una din promisiunile amintite nu s-a realizat. Iniţial, Primăria Galaţi a trimis un reprezentant pentru efectuarea unei anchete sociale la domiciliul lui Claudiu Covrig şi cam aici se opresc bunele intenţii.

„Cei de la Primăria Galaţi ne-au promis o casă şi să le spunem cât costă lucrarea funerară după ce iniţial ne-au spus că vor să facă o lucrare de mozaic. Nu m-a mai căutat nimeni de atunci. Am fost eu la Primărie prin luna mai anul acesta şi le-am spus că am finalizat lucrarea, dar nu am mai primit nici un răspuns de atunci”, ne-a declarat Claudia Covrig, soţia militarului care şi-a pierdut viaţa în Afganistan.

Un mare neadevăr

Soţia eroului este revoltată că, după toate cele întâmplate, lumea crede că a primit casă de la Primărie iar lucrarea funerară de la cimitirul Eternitatea a fost realizată tot cu banii municipalităţii.

„M-am întâlnit cu o cunoştinţă, care mi-a spus că lucrarea făcută de Primărie este foarte frumoasă. Lumea crede că am primit şi casă. Asta este supărător pentru că până acum nu s-a realizat nimic. Am plătit 19.000 de lei pentru lucrarea funerară. Nu sunt genul care bate pe la uşi, pentru că îmi este jenă să fac aşa ceva. S-au făcut nişte promisiuni atunci şi am considerat că e bine să anunţ Primăria după ce am terminat lucrarea”, spune Valentina Covrig.

Contactat de noi, primarul oraşului Galaţi, Dumitru Nicolae, ne-a declarat prin purtătorul de cuvânt că îşi va îndeplini promisiunile făcute, fără să precizeze când anume se va întâmpla acest lucru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite