Aur şi argint pentru doi elevi gălăţeni care au participat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada din Yakuţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În total, elevii români au obţinut patru medalii de aur, şase de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, din Yakuţia, la toate cele patru probe ale concursului, Informatică, Matematică, Fizică şi Chimie.

La Matematică, Dan Dănăilă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, a câştigat medalia de aur, iar Viorel Andrei Bud şi Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, au obţinut medaliile de argint.

Alte trei medalii au fost obţinute de olimpicii români la Chimie. Andreea Onofrei, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a câştigat medalia de aur, Maria Cezara Lozneanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi pe cea de argint şi Mara Ioana Ieşanu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Roman Vodă" din Roman, a obţinut medalia de bronz.

La Informatică, medalia de aur a fost câştigată de Daniel Posdărăscu, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Mihai-Alexandru Duşmanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, a obţinut medalia de argint, iar bronzul a fost câştigat de Silviu Emil Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Bucureşti.

Alte trei medalii au fost obţinute de elevii români la Fizică. Este vorba despre Dan Cristian Andronic, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, medaliatul cu aur, Mihai Răcoreanu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi şi Sebastian Florin Dumitru, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, care au câştigat medalii de argint.

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011 a avut loc în perioada 13-20 iulie, în Irkutsk (Yakuţia, Siberia Orientală). La cea de-a XVII-a ediţie s-au înscris peste 130 de concurenţi din Federaţia Rusă, Yakuţia, China şi România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite