Aur european la karate, smuls sub ameninţarea bombelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Cristina Petcu, o elevă din Galaţi în vârstă de doar 10 ani, a cucerit toate titlurile Campionatului European de Fudokan Karate desfăşurat în Serbia. Înaintea concursului, întreg lotul gălăţean a fost la un pas de a cădea victimă unui atentat cu bombă.

La sfârşitul lunii trecute, oraşul Belgrad, capitala Serbiei, a fost gazda Campionatului European de Fudokan Karate.

Printre sportivii care au reprezentat România la acestă competiţie se numără şi Andreea Cristina Petcu din Galaţi, antrenată de sensei Nicolae Mărăndici, cel care conduce şi a fondat Karate Club Galaţi.
 
Ca şi la celelalte campionate de arte marţiale românii au fost printre cei mai buni.

„Să trăieşti de 50 de ori clipa în care imnul ţării tale este intonat pe o arenă sportivă pare un vis, dar este un vis devenit realitate la acest campionat. Participanţii noştri au fost cei mai buni, uneori punând monopol pe întreg podiumul”, afirmă Mariana Petcu, mama  Andreei.

Mândră de performanţa fiicei sale şi a coechipierilor acesteia a adăugat: „Chiar dacă poate părea perimată sintagma «Sportivii sunt cei mai buni ambasadori», eu nu mă sfiesc s-o rostesc deoarece, chiar dacă la noi în ţară sportul nu este susţinut, peste hotare, în special karate-ului, îi este recunoscută valoarea, iar sportivii poartă cu mândrie steagul ţării noastre”.

Andreea Cristina Petcu a participat la două probe: “Kata individual fete”, la care a obţinut locul al II-lea (au fost 30 de concurente) şi “Kumite fete” unde a ratat podiumul, deşi a fost la un pas de victorie.

„Poate că unii consideră că este un sport în care fetele nu au ce căuta. Îi contrazic! Sunt sigură că acest sport este practicat de multe fete frumoase, poate mai frumoase decât cele din tenis sau volei”
, spune că mândrie micuţa sportivă.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 14  iulie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite