Galaţi: Au venit formularele pentru ajutorul de încălzire! Asociaţiile de proprietari vor putea să le ridice începând de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu venituri mici pot beneficia de ajutoare de căldură
Persoanele cu venituri mici pot beneficia de ajutoare de căldură

Cele 37.500 de formulare au ca punct de plecare Primăria Galaţi - Apaterm - asociaţii de proprietari, urmând ca punctul final să fie tot Apaterm. Ele vor trebui completate până la sfârşitul săptămânii.

CITEŞTE ŞI:  Galaţi: Formularele pentru ajutorul de căldură întârzie. Vezi aici noile condiţii!

George Cubasa, directorul general al Apaterm, furnizorul de energie termică în municipiul Galaţi, susţine că formularele au venit astăzi, în jurul orei de 12.00.

„Am primit 37.500 de formulare. Ele vor fi distribuite către asociaţiile de proprietari/locatari astfel încât cererile să fie completate de către gălăţenii îndreptăţiţi să beneficieze de ajutor pentru plata căldurii”.

„Primarul Dumitru Nicolae a spus iniţial că formularele trebuie să fie completate până pe 25 octombrie. Acest lucru este practic imposibil. Abia de luni ele vor ajunge la populaţie. Până la sfârşitul săptămânii sperăm ca aceste formulare să fie completate şi să reîntoarcă la noi”, a mai adăugat Cubasa.

Vezi aici noile condiţii pentru ajutorul de încălzire

Noile condiţii de acordare a ajutoarelor de căldură pentru persoanele cu venituri mici au fost publicate în Monitorul Oficial. Ordonanţa de Urgenţă 86/2010 prevede că de ajutoare vor beneficia familiile sau persoanele singure care au un venit sub 615 lei/membru de familie, banii urmând a fi plătiţi pentru sezonul rece, începând cu luna noiembrie şi până în martie, inclusiv.

O altă cerinţă impusă este ca solicitantul să nu deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, ori alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.

De asemenea, nu au dreptul să beneficieze de ajutor la plata facturilor de întreţinere persoanele care deţin cel puţin unul dintre bunurile mobile: mijloace de transport (autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze - cu excepţia celor adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap), utilaje agricole (tractor, combină autopropulsată), utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale) sau utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă, sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric).

O altă condiţie pentru acordarea ajutorului este ca solicitantul să nu deţină mai mult de 3 bovine, 5 porcine, 20 de ovine şi caprine sau 15 familii de albine.

Ajutoarele se acordă diferenţiat, în funcţie de venit, persoanelor care folosesc ca sursă de încălzire energia termică, gazele naturale, lemnele, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Condiţia este ca persoanele care solicită ajutorul să depună la Primărie sau la administratorul blocului o cerere însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite