(FOTO)Au rostit jurământul lui Hippocrate printre lacrimi de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozie de emoţii la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi. 80 de studenţi au devenit, astăzi, oficial, medici. La ceremonia de absolvire a asistat întreaga suflare medicală din oraşul de pe Dunăre.


"În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi"- aşa au jurat astăzi, cu mâna pe inimă, 80 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

Puţini dintre ei au reuşit să-şi menţină sângele rece ca un adevărat doctor. La finalul ceremoniei în care au rostit jurământului lui Hippocrate, viitorii medici şi-au dat frâu liber emoţiilor. În timp ce unii ţopăiau, aruncându-şi în sus cravatele şi tichia de absolvent, alţii au lăsat lacrimile să le curgă în voie.

„Este o zi atât de importantă pentru mine. Am avut de parcurs un drum greu, cu suişuri şi coborâşuri, iar acum îmi pare rău că s-a terminat", a spus, plângând, Cătălina Pohrib, absolventa celei de-a doilea promoţii de medici.

image

Grupaj foto: Bogdan Dimofte

La ceremonie au fost prezenţi cei mai de vază medici şi conducători de spitale din Galaţi. Doctorul Nicolae Bacalbaşa de la Spitalul Judeţean le-a vorbit studenţilor despre capcanele profesiei.

„Acum începe examenul îngrozitor: să reuşeşti să fii om în această meserie, care te poate trăda şi arunca în braţele remuşcărilor", le-a spus Nicolae Bacalbaşa viitorilor medici.

De departe, cel mai mândru de noua generaţie de medici a fost Aurel Nechita, decanul facultăţii. Acesta a declarat că s-ar lăsa tratat de foştii săi studenţi.

„Sper ca aceasta să se întâmple cât mai târziu“, a precizat, zâmbind, Aurel Nechita.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite