Asociaţia Sportivă "Atletic Club Sporting Evanghelica" a rămas fără banii de la Consilul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru luni de la aprobare, Consiliul Local a revocat hotărârea prinvind finanţarea asociaţiei cu 30.000 de lei. Aleşii au luat această decizie după ce fostul prefect Cosmin Păun a declarat hotărârea ilegală şi a cerut revocarea ei. Asociaţia este o structură sportivă fără personalitate juridică.

Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica" nu va mai primi niciun ban din bugetul Cosiliului Local. Acest subiect a născut multe controverse întrucât organizaţia nu se regăseşte în nicio competiţie oficială şi nu are personalitate juridică.

Prefectura s-a răzgândit

Consiliul Local a aprobat pe 23 martie proiectul de hotărâre prin care această asociaţie fantomă primea de la bugetul local suma de 30.000 lei. Pe 31 martie, Instituţia Prefectului a comunicat aleşilor locali faptul că a efectuat controlul de legalitate şi că întruneşte condiţiile legale.

Ulterior, Prefectura a intrat în posesia adresei nr. 882/25.03.2011 emisă de către Directia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, prin care se arată faptul că Asociaţia Sportivă "Atletic Club Sporting Evanghelica" este o structură sportivă fără personalitate juridică şi nu participă la competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi, în anul 2011.

Prin urmare, prefectul a revenit asupra legalităţii hotărârii CL şi a solicitat revocarea ei. Proiectul a fost aprobat de aleşii locali, cu 26 de voturi "pentru".

Credit de 61 milioane lei

În cadrul şedinţei de ieri după amiază, aleşii locali au mai aprobat contractul de împrumut în valoare de 61 milioane de lei pe care municipalitatea îl va contracta de la BRD pentru repararea străzilor afectate de lucrările ISPA.

Un punct important a fost reducerea numărului asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, prin concedierea celor care au şi calitatea de pensionari. Este vorba despre 164 de asistenţi personali din numărul total aprobat în buget, de 1.000. 

Alt punct mult aşteptat a fost aprobarea listei de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, precum şi aprobarea hotărârii care prevede transferarea din administrarea CL în cea a Serviciului Public Ecosal a bunurilor: „staţie de sortare, staţie de compostare, punct verde de colectare Micro 13B".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite