Atenţie gălăţeni! Se anunţă zile caniculare. Temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, mâine şi luni vremea va fi extrem de călduroasă, iar în orele după-amiezelor indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80! Medicii de la Ambulanţă se confruntă cu o adevărată avalanşă de solicitări din cauza temperaturilor devenite insuportabile. Numai în ultimele 24 de ore, doctorii au avut de-a face cu nu mai puţin de 30 de cazuri cu probleme din cauza caniculei.

Cei mai afectaţi de temperaturile extrem de mari, care depăşesc 35 de grade Celsius, sunt cardiacii. În ultimele zile, solicitările către Serviciul de Ambulanţă Judeţean au crescut cu 20%, spun medicii.

"Ne-au crescut foarte mult solicitările pe boli cardiovasculare, cu aproximativ 20%. În ultimele 24 de ore, din cele 150 de solicitări, cât am avut la nivelul judeţului, nu mai puţin de 30 au fost pe fondul problemelor cauzate de temperaturile ridicate", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Cum să ne ferim în caniculă. Vezi ce ne sfătuiesc medicii


Copiii, tinerii, bătrânii şi mai ales bolnavii cronic sunt cel mai afectaţi de temperaturile ridicate de pe timpul verii. Pentru a ne apăra de caniculă, medicii spun că trebuie să bem aproximativ trei litri de apă pe zi, să consumăm mâncăruri cât mai uşoare şi bogate în vitamine şi să ne îmbrăcăm cu haine cât mai lejere.

În ceea ce priveşte timpul petrecut în aer liber, dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi, ne sfătuieşte: „În perioadele caniculare trebuie evitat efortul fizic, alcoolul şi cafeaua. În soare, capul trebuie acoperit. Copiii şi persoanele în vârstă trebuie să fie cele mai atente în acest sens".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite