Galaţi: La loc comanda! Apa caldă nu se mai opreşte de astăzi, ci de lunea viitoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistarea furnizării apei calde, timp de două săptămâni, îi va afecta pe toţi gălăţenii ale căror locuinţe sunt racordate la reţeaua de termoficare. Electrocentrale, producătorul de agent termic primar, va efectua o revizie generală a propriilor instalaţii, la fel ca şi distribuitorul de apă caldă, Apaterm.

Măsura este necesară pentru a se putea efectua lucrările de revizie şi reparaţii la instalaţiile de termoficare din incinta CET, la conductele magistrale de termoficare I, II, III, magistrala Dunărea, magistrala Faleza şi reţelele de termoficare din cartierele Mazepa I, Mazepa II, Centru I şi Siderurgiştilor.

Din 21 mai, gălăţenii vor avea apă caldă timp de aproximativ două săptămâni, după care furnizarea acestui serviciu va fi sistată din nou, pentru etapa a doua a reviziei pe cartiere.

Etapa a doua de sistare a apei calde va fi de două săptămâni şi se va desfăşura în perioada 6 iunie - 10 iunie, în cartierele Micro 18 şi Micro 19.

Fără apă caldă vor rămâne şi gălăţenii din cartierele Micro 20 şi Micro 21, în perioada 14 iunie - 17 iunie, când va avea loc a treia etapă de revii şi reparaţii la instalaţiile de termoficare.

Din 20 iunie şi până pe 24 iunie, locuitorii cartierelor Ţiglina I şi II vor rămâne fără apă caldă, iar gălăţenii care locuiesc în Ţiglina III în perioada 27 iunie - 1 iulie.

În cartierul Aviaţiei apa caldă va fi sistată în perioada 4 iulie - 8 iulie, în Centru II în intervalul 11 iulie - 15 iulie.

Programul de revizii va afecta şi mai mult gălăţenii care nu primesc nici apă rece. Conform site-ului SC Apă Canal, 57 de asociaţii de proprietari sau locatari primesc apă rece cu restricţie, în timp ce 14 asociaţii nu mai primesc deloc.

Locatarii care vor rămâne fără apă caldă şi apă rece, pot solicita aprovizionarea cu apă de cisternele SC Apă Canal, la numerele de dispecerat 0236 46 32 94 sau 0236 47 33 80, interior 133.

În timp ce unele asociaţii au rămas fără apă rece întrucât nu au respectat angajamentele de plată asumate, altele au rămas „pe uscat" deoarece au refuzat să semneze angajamentele de plată.

Un astfel de exemplu este cel al Asociaţiei 856 din Micro 39, mai exact căminul Pexco, care avea de achitat la sfârşitul lunii martie către Apă Canal prestaţii în valoare de 283.533,50 lei şi majorări în sumă de 188.330,80 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite